Tarım ve Orman Bakanlığı: Web sitesine siber saldırı düzenlendi

Bakanlık açıklamasına göre gerçekleştirilen siber saldırıda ana domain sunucularının etkilenmediği, hali hazırda 3 farklı yedekleme sisteminin kullanıldığı bildirildi. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.08.2021, 09:38 10.08.2021, 17:26
Tarım ve Orman Bakanlığı: Web sitesine siber saldırı düzenlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı, 31 Temmuz saat 01.00 sularında web sitesinin bir tür siber saldırıya uğradığını bildiren yazılı açıklama yaptı. Bakanlık bilişim sistemlerine yapılan saldırı hakkında bu sabah saatlerinde ayrıntılı bilgi verildi. 



Bilişim sistemi sürekli hedef halinde 

Gerek özel sektör gerekse kamu kurumlarının bilişim sistemlerinin sürekli hedef halinde olduğunu belirten Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

“31 Temmuz saat 01.00 itibarıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın domainlerinde bulunan bazı sunucular, siber saldırıya maruz kalmış fakat bu sunucuların hiçbir suretle kullanılmaması için şifrelenmiştir. Bakanlığımızca sabah erken saatlerde fark edilen bu durum karşısında sistem şifreleme protokolleri devreye girerek Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yetkilileri ile koordineli bir çalışma başlatılmıştır. Gerekli tedbirlerin alındığı saldırı karşısında Bakanlığın tüm sunucuları güvenlik altına alınmıştır.” 



Bakanlık sunucuları saldırıdan etkilenmedi 

“Bu siber saldırıda Bakanlığımızın ana domain sunucuları etkilenmemiş olup hali hazırda kullanılan 3 ayrı yedekleme sistemi mevcuttur. Bu sistemler, Bakanlığımıza ait özel veri merkezinde depolanmaktadır. Siber saldırıdan etkilendiği düşünülen sunucular ve yedekleri kriminal incelemeye alınmıştır. Elimizde bulunan sistemler üzerinden ise yeni veri tabanı ve yazımlar kurulmuştur. Kurum dışındaki yedeklerden de hiçbir şekilde veri kaybı olmamıştır. Konu ile ilgili soruşturma başlatılmıştır.” 

Yorumlar (0)