Tapu Parsel Sorgulama 2020

Tapu ve Kadastro Hizmet hattı ALO 181 aranarak da parsel sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.07.2020, 22:44
Tapu Parsel Sorgulama 2020

Arazi ve arsa alım satım işlemlerinde tapu parsel sorgulama yapılması gerekiyor. Eski zamanlarda sadece Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne gidilerek yapılan sorgulama şimdi internet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Ayrıca Tapu ve Kadastro Hizmet hattı ALO 181 aranarak da parsel sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bütün bunlara ek olarak e-Devlet üzerinden de “Tapu Bilgileri Sorguma ”başlığı altında parsel sorgulama da yapabilmek mümkün oluyor. Bu parsel sorgulama işlemlerini detaylıca ele alalım.

Tapu Parsel Sorgulama Nasıl Yapılıyor?

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü internet sayfasından parsel sorgulama için şu adımları takip etmeniz gerekiyor.

1)Öncelikle Tapu ve Kadastro Müdürlüğü resmi internet sitesinden parsel sorgu bölümüne tıklayın.

2)Bu alana giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan hizmet ve koşullar sayfasını kabul etmelisiniz.

3)En sonunda karşınıza çıkan haritadan arzu ettiğiniz bölgeyi seçip o bölgedeki taşınmazın ada, parsel bilgileri ve adres bilgilerini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden Tapu Parsel Sorgulama Nasıl Yapılıyor?

Tapu ve parsel ve benzeri işlemlerin sorgulamasının yapışacağı diğer bir yer ise e-Devlet sayfasıdır. Sadece e-Devlet şifrenizi kullanarak dilediğiniz yer için parsel sorgulama nasıl yapılır öğrenebilir ve o yerin detaylı bilgilerine erişebilirsiniz.E-Devlet TAKBİS sisteminin vatandaşlara sunduğu uygulamayı kullanabilmek için aşağıdaki maddeleri uygulayabilirsiniz.

1)TAKBİS Türkiye sınırlarında bulunan taşınmazları internet üzerinden vatandaşlarla paylaşan bir uygulamadır. Bu uygulamaya girmek için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkine tıklamanız gerekmektedir. Açılan sayfada kimlik doğrulama ve e-Devlet giriş işlemlerini de yapmalısınız.

2)Bir sonraki basamakta “Tapu Bilgileri Sorgulama ”sekmesine girerek parsel sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Bu adımda tapu bilgileriniz ekranda detaylı bir şekilde görünecektir. Buradan size ait taşınmazların listesini, rehin, irtifak ve benzeri işlemleri de görmeniz mümkündür. Şayet sizin üzerinizde herhangi bir taşınmaz yok ise sistem otomatik olarak uyarı verecektir.

Tapu parsel sorgulama esnasında tarafınıza ait olmayan herhangi bir tapu bilgisi varsa hemen adresinize yakın Tapu Müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir.

ALO 181 Tapu ve Kadastro Hizmet Hattı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tapu parsel sorgulama ve diğer taşınmazlar ilgili bilgileri ALO 181 hattından da vermektedir. Bu hattı arayarak tapu ve benzeri işlemler ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)