Sürücüsüz kamyonun geleceğiyle tanışın

Isuzu otonom kamyonun geleceğini temsil eden yeni modeli Isuzu FL IR'ın tasarım detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.10.2019, 16:00
Sürücüsüz kamyonun geleceğiyle tanışın

Japonya'da gerçekleştirilecek olan fuarda görücüye çıkacak olan Isuzu FL IR, son zamanlardaki akıllarda yer eden özel tasarımlar arasında gireceğe benziyor.

Geçtiğimiz günlerde Isuzu, yeni jenerasyon D-Max'i karşımıza çıkararak büyük bir ilgi toplamıştı. Şimdi ise yaklaşan Tokyo Otomobil Fuarı'nda sektörün önde gelen oyuncularından olma hedefini daha da artırıyor. Süreç içerisinde Nissan, Daihatsu ve Suzuki gibi markalardan karşılaştığımız konseptler arasında dahil edebileceğimiz bu projeyi ayıran asıl nokta ise dahil olduğu sınıf olabilir.

Isuzu'nun üretimini yaptığı son kamyonu otonom bir araç. Ve sektörünün de geleceğini temsil etmek konusunda iddialı. Yeni araç üretiminin teknik detayları resmi olarak paylaşılmadı ancak paylaşılan görsellerden hareketle heyecan verici yepyeni bir tasarım olduğunu açıkça söyleyebiliriz.

Isuzu'nun FL IR projesi ile öne çıkan detaylar

FL IR projesi aslında bu seneki Hannover Ticari Araç Fuarı'nda Ford'un imzasının bulunduğu konsept kamyon kadar zihinde kalacak nitelikler ile geliyor. Tasarımcıların özellikle kullandığı bu temel parçaların çok keskin çizgilerden oluştuğunu söylemek yanlış olmaz. Paylaşılan görsellere bakıldığında LED farların mavi olarak tercih edilmesi, ön yapısında bulunan iki kademeli bölümler şimdiye dek benzer araçlarda çok fazla göremediğimiz detaylar olarak öne çıkıyor.

Marka temsilcileri "ürünü geliştirirken deniz canlılarının hareketlerinden ve köpekbalığının çizgilerinden faydalandık" diyor. Ürünün görsellerindeki sade ve şık tasarım, çizgilerin yapısı da bunu anlamak için yeterli oluyor. En önemli özelliği sürücüsüz kullanım özellikli bu yeni nesil otonom kamyonun yakın zamanda tüm teknik detaylarının kamuoyuyla paylaşılması hedefleniyor.

Yorumlar (0)