Sürücüsüz araçlarını test edecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli otonom araç girişim şirketi olan ve Amazon tarafından satın alınan Zoox, sürücüsüz araçlarını test edecek. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.09.2020, 12:31
Sürücüsüz araçlarını test edecek!

Dünya genelinde sürücüsüz araçların popülaritesi gittikçe artıyor. Şirketlerin de söz konusu araçlara yönelik ilgisi artıyor. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli otonom araç girişim şirketi olan Zoox, 2014 senesinde kurulmuştu.

Amazon, geçen Haziran ayında söz konusu şirketi satın almıştı. Teknoloji devi, 1 milyar dolardan fazla bir ödeme gerçekleştirerek Zoox'u kendisine katmıştı. 

Böylece yeni tip koronavirüsün (Covid-19) olumsuz etkilerine rağmen Amazon, otonom araç rekabetine girmiş olacak. 

Zoox isimli otonom araç girişim şirketi, yaptığı açıklamada, geliştirilen bir teknolojiyi sürücüsüz bir şekilde deneyebilmek için izin aldığını bildirdi.

Kaliforniya eyaleti tarafından alınan izin dâhilinde, deneme sırasında otonom araçlarda hiçbir şekilde sürücünün olmayacağı ifade edildi. 

Çinli Nuro ve AutoX şirketleri ile Amerikan Waymo şirketinin de otonom araçlarını, sürücüsüz bir şekilde denediği biliniyor. 

Amazon, otonom araç rekabetinde oldukça saldırgan bir yönteme başvuruyor. Teknoloji devi, Aurora isimli şirkete daha önce 530 milyon dolar değerinde bir yatırımda bulunmuştu. 

Yorumlar (0)