Sürücüsüz araçla paket teslimatı başlıyor! Nuro yollarda...

Nuro firması tarafından geliştirilen sürücüsüz ve ticari amaç doğrultusunda teslimatı gerçekleştiren araçlar, gelecek sene Kaliforniya'da göreve başlayacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.12.2020, 11:07
Sürücüsüz araçla paket teslimatı başlıyor! Nuro yollarda...

Son senelerde teknolojinin gelişmesiyle beraber hem elektrikli hem de son dönemlerde otonom araçlara ilişkin gelişmeleri sıkça duymaya başladık.

Otonom araç geliştiren şirketlerden biri Nuro. Sürücüsüz teslimatlarına gelecek sene Kaliforniya’da başlamayı düşünüyor. Öncesinde R2 araçlarının nisan ayında eyalette testini yapan firma, artık bu hizmetini resmi olarak yaşama geçirecek. Firmanın araçlarının yapacağı hız saatlik olarak 56 kilometre ile sınırlı olacak.

Nuro firması Google mühendisi iki eski çalışan tarafından kuruldu ve Japon Softbank şirketince finanse edildi. Araçlar içerisinde yolcunun bulunmayacağı şekilde yapıldı.

R2 bir otonom araç. Hareketini yönlendirmek amacıyla, termal görüntüleme, radar ve 360 derecelik kameralardan yardım alıyor. Bunun dışında araçta bir direksiyon simidi, pedal veya yan dikiz aynası bulunmuyor.

Otonom araçlara ilgi her gün artıyor

Ekim ayında, Waymo Google’ın verdiği hizmetin bir parçası olarak, sürücüsüz taksiler Arizona’da faaliyete başlamıştı.

Otonom araçlara ilginin artmasıyla perakende devi Alibaba’nın desteklediği benzer bir hizmet de şu anda Çin’in en büyük kenti Şanghay’da test aşamasında.

Yorumlar (0)