STOP'un ilk teslimatı tamamlandı!

Türk savunma sanayisinin en önemli şirketlerinden ASELSAN, deniz platformları için geliştirdiği STOP Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi'nin yeni versiyonu ile teslimata başladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.11.2019, 14:13 29.11.2019, 14:15
STOP'un ilk teslimatı tamamlandı!

ASELSAN, Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) ve Yeni Su Altı Taarruz Botu (YSAT) projeleri dâhilinde yeni nesil 25 milimetre STOP Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi'ni tasarlayıp üretti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve tersane temsilcilerinin katılımıyla yeni nesil STOP'un ilk fabrika kabul testleri tamamlandı.

ASELSAN tarafından 18 ülkeye ihraç edilen Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri (UKSS) ailesinin üyesi STOP, otomatik hedef takip yeteneği, otomatik balistik hesaplama ve stabilizasyon ile üzerine yerleştirildiği aracın veya hedefin hareketinden etkilenmeden hedefe isabetli atışlar yapabiliyor.

Uzaktan kumanda edilebiliyor

Nişancı, sistemin uzaktan kumanda edilmesiyle karşı ateşe ve olumsuz hava şartlarına maruz kalmadan sistemi aktif olarak kullanabiliyor.

2018 yılını başında mevcut STOP sistemini geliştirme ve sisteme ek özellikler kazandırma çalışmaları tamamlandı. Elektro-optik birimleri barındıran iki eksende bağımsız hassas stabilize yönlendirici, artırılmış mühimmat kapasitesi, 19 inç ekran, gelişmiş kullanıcı arayüzü ve gömülü eğitim simülatörü, sisteme kazandırılan ek özellikler arasında bulunuyor. 

5 ülke ile yeni nesil STOP sisteminin ihracı için sözleşme imzalandı.

STOP, deniz karakol botları, sahil güvenlik botları, savaş ve çıkartma gemilerinde kullanılıyor. Ayrıca asimetrik çatışmalar, terör ve kaçakçılıkla mücadele, kıyı güvenliği, sabit bölgesel koruma ve hava savunma gibi faaliyetlere fayda sağlıyor. 
 

Yorumlar (0)