Steve Wozniak: Facebook'u silin

Steve Jobs ile birlikte Apple'ın kurucularından olan Steve Wozniak, kullanıcıların Facebook'u silmeleri tavsiyesinde bulundu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.07.2019, 15:17
Steve Wozniak: Facebook'u silin

Zaman zaman yaptığı sıra dışı açıklamalarla gündeme gelen, geçtiğimiz şubat ayında da Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'e güvenmediğini söyleyen Steve Wozniak, yaptığı son açıklamada kullanıcılara Facebook hesaplarını silmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

Apple'ın Steve Jobs ile birlikte iki kurucusundan biri olan Steve Wozniak, Facebook bünyesinde bulunan gizlilik sorununun zannedildiğinden çok daha büyük olduğunun altını çizerek, kullanıcıların böylesi bir güvenlik riskini almalarının çok anlamsız olduğunu belirtti.

Özel hayatınızı koruyun!

Apple hakkında da benzeri şüpheler bulunmasına rağmen "Şu an telefonumun dinlenmediğini kim bilebilir ki" diyen Steve Wozniak, kullanıcıların özel hayatını korumaları için Facebook hesaplarını silmeleri gerektiğini savundu.

Steve Wozniak'ın bu açıklamalarının temelini ise 2016 senesinde yapılan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanlık Seçimlerinde yaşananlar.

Facebook'ta 50 milyon kullanıcının kişisel verilerini seçimleri etkilemek için kullanmakla suçlanan İngiliz şirket Cambridge Analytica ile ilgili yaşananlar, Facebook'un kullanıcıların gizliliğini gerektiği gibi sağlayamadığını ortaya çıkarmıştı.

Facebook'un kullanıcı bilgilerini uygunsuz bir şekilde Cambridge Analytica şirketiyle paylaşıldığı ortaya çıkmıştı. Skandaldan 87 milyona yakın kullanıcının etkilendiği açıklanmıştı.

Daha önce de güvenmediğini söylemişti

Steve Wozniak, geçtiğimiz şubat ayında yaptığı bir ropörtajda, "Mark Zuckerberg'i konuşurken gördüğümde yaptığı açıklamaların hiçbir şey ifade etmediğini düşünüyorum ve ona güvenimi kaybettim." demiş, Facebook hesabını uzun bir süre önce sildiğini ve Facebook kullanmadığını da belirtmişti.

Yorumlar (0)