Steam 2021 yılının en iyi oyunlarını açıkladı

Oyun dünyasında 2021 yılının enleri belli oldu. Dünyanın en büyük oyun oynama ve satın alma platformu olan Steam geçtiğimiz hafta kullanıcıların oyları ile belirlenen bir anket başlatmıştı. Kullanıcıların 2021 yılının en iyi oyunlarını seçtiği oylamanın sonuçları belli oldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.01.2022, 22:49 05.01.2022, 17:45
Steam 2021 yılının en iyi oyunlarını açıkladı

2021 yılı pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıllara oranla daha durgun geçti. Ertelenen ve iptal edilen oyunların olduğu yılda oyun sayısı geçtiğimiz yılların gerisinde kalarak oyun dünyasında bir duraklama yaşanmasına sebep oldu. Tüm bunlara rağmen oyuncuların beğenisini kazanan oyunlar da olmadı değil.

Her senenin sonunda yılın en iyi oyunlarını oylamaya açan dünyanın en büyük video oyun platformu Steam bu yıl da 10 farklı kategoride yer alan 5’er oyunu kullanıcıların oylamasına sundu. Geçtiğimiz hafta başlayan oylamaya milyonlarca Steam kullanıcısı katıldı. Oylamanın sona ermesiyle 10 farklı kategorideki yılın en iyi oyunları belli oldu.

Yılın en iyisi Resident Evil Village

Henüz oyun piyasasına bile sürülmeden önce paylaşılan oyun içi görsellerle birçok oyuncunun beğenisini toplayan Resident Evil Village yılın en iyi oyunu seçildi. Özellikle korku ve gerilim seven oyuncuların uzun yıllardır takip ettiği Resident Evil serisinin son oyunu olan R. E. Village Steam kullanıcıların en çok oy verdiği oyun oldu. Capcom tarafından geliştirilen oyun özellikle korku oyunu severlerin büyük beğenisini topladı.

Zengin hikaye severlere: Cyberpunk 2077

2021 yılının bir diğer flaş oyunu ise Cyberpunk 2077’ydi. Çıkış tarihinin sürekli ertelenmesi ve oyun piyasaya sürüldükten sonra oyunda yaşanan birçok aksaklıkla sürekli gündeme gelen ve oyuncuları hayal kırıklığına uğratan Cyberpunk 2077 bütün bu olumsuzluklara rağmen yılın oyunu seçilemese de yılın Zengin Hikayeye Sahip Oyun’u olarak seçildi. Özellikle kurduğu evrenle açık dünya oyunu severlerin büyük beklentiye girmesine neden olan Cyberpunk 2077 oyunda yaşanan hatalar nedeniyle milyonlarca oyuncuyu hayal kırıklığına uğratmıştı.

Sanal gerçeklik ile yemek yapın

Sanal gerçeklik teknolojileri de gün geçtikçe hayatımıza daha fazla giriyor. İlk olarak oyun sektöründe ortaya çıkan ve yükselişe geçen sanal gerçeklik teknolojisinde yılın oyunu Cooking Simulator seçildi. Adından da anlaşılacağı üzere yemek yapma oyunu olan bu sanal gerçeklik oyununda pek çok lezzeti 3 boyutlu bir dünyada ellerinizi kullanarak sanki gerçekten yemek yapıyormuş gibi yapabilirsiniz. Sanal gerçeklik oyunlarındaki en büyük sorunlardan bazıları görünü kalitesi ve oyun içi mekanikleri. Ancak Big Cheese Studio ve GameBoom VR tarafından geliştirilen bu oyunda görüntü kalitesi yeni nesil oyunları aratmayacak kadar iyi ve VR set kullanımı oldukça geliştirilmiş durumda.

Arkadaşlarla oynamak için bire bir: It Takes Two

2021 yılının en flaş oyunlarından biri olan ve 2021 Game Awards ödüllerinde yılın oyunu seçilen It Takes Two oyunu Steam platformunda yılın Arkadaşlarla Daha Zevkli kategorisinde en iyi oyunu seçildi. İkinci bir oyuncu ile iş birliği yaparak oynanan oyunda oyuncuların birlikte hareket etmesi ve hedefe birlikte ulaşmaları gerekiyor. Bir çiftin ilişkilerini yeniden düzenlemeye dayalı oyunun grafikleri ise çok eşli oyunlarda sıkça görülen düşük grafiklerin aksine gayet iyi seviyede. Electronics Arts tarafından geliştirilen oyun özellikle aile içinde ya da arkadaşlarla ortaklaşa görev yaparak oyun oynamak isteyen oyuncular için bire bir.

Forza Horizon 5 ile yollara düşün

Yarış severlerin ilgiyle takip ettiği seri olan Forza Horizon yarış oyunu serisinin son oyunu olan Forza Horizon 5 Steam platformunda yapılan oylamada yılın Üstün Görsel Stil ödülünü kazandı. Serinin son oyunu Meksika’nın renkli sokaklarında geçiyor ve oyunda birbirinden farklı 500’den fazla araç yer alıyor. Birçok görevin de yer aldığı oyunda farklı mevsimlerde oynamak isteyen oyunular için oyun içinde dört farklı mevsim mevcut. Ancak oyunun yapımcıları bu noktada Meksika’nın doğal iklimine de sadık kalarak kış ayında kar yağışlarını sadece yüksek bölgeler ile sınırlamış. Grafikleri ile dikkat çeken oyun oyuncular eğer daha önceki Forza Horizon serilerini de oynamışsalar küçük sürprizlerle dolu. Playgrounds Games tarafından bir karnaval havasında tasarlanan serinin yeni oyunu görsel anlamda oyuncuların beğenisini toplamayı başardı.

Deathloop en farklı deneyimi yaşattı

Arkane Studios tarafından Eylül 2021 tarihinde piyasaya sürülen Deathloop oyunu Sream platformu üzerinden yapılan oylamada yılın En Yenilikçi Oynanış ödülünün sahibi oldu. Oyun başında kendini bir karmaşanın içinde bulan ana karakteri kontrol eden oyuncular ana karakter ile aynı bilgilere sahip ve bulundukları zaman sarmalından kurtulmaya çalışıyorlar. Kullanılan özel güçlerle dikkatleri üzerine toplayan Deathloop oynanış olarak yılın en iyileri arasında gösteriliyordu. Özellikle FPS oyunlarına hakim oyunculara hitap eden oyun sık sık Dishonored oyunu ile karşılaştırılıyor. Hikaye ve grafik anlamında muhteşem bir deneyim sunan Deathloop’un önümüzdeki dönemde de oyun dünyasına damga vurması bekleniyor.

Arkanıza yaslanarak keyfinize bakın

Simülatör oyunları insanların rahatlamak ve kafa dağıtmak için sıklıkla başvurduğu oyunlar arasında yer alıyor. Bu oyunlardan biri olan ve kurduğunuz tarım arazileri ve çiftliklerle keyifli zamanlar geçirebileceğiniz Farming Simulator 22 oyunu 2021 yılının Arkanıza Yaslanın ve Rahatlayın ödülünü kazandı. Oyunda tarım ve çiftçilik adına o kadar çok detay mevcut ki oyunda biraz ilerledikten sonra kendinizi gerçek bir çiftçi olarak hissedebilirsiniz. Traktörlerden römorklara, tohum kalitesinden verimliliği arttıracak kimyasallara oyun tarım işiyle uğraşmak isteyen oyunculara sınırsız seçenek sunuyor. Çevrimiçi olarak arkadaşlarınızla da oynayabileceğiniz simülatör oyununda arkanıza yaslanarak günün stresinden ve karmaşasından bir nebze de olsa uzaklaşabilirsiniz.

Diğer ödüller

Öne çıkan bu oyunların yanı sıra yılın en iyi müziklerine sahip oyunu Marvel's Guardians of the Galaxy olarak seçildi. Oyunun özellikle Iron Maiden, Blondie ve Blue Oyster Cult gibi sevilen müzik grupları da yer aldı. Oyuncuların kötü olduğu en iyi oyun ise Team Ninja tarafından geliştirilen NIOH 2 oyunu oldu. Yılın Aşkla Devam Ettirilen Oyunu ise 2 ay gibi kısa bir sürede piyasaya sürülen ve oyunculara sunduğu sınırsız seçenek ile serbest olarak oyun oynamak isteyen oyuncuların dikkatini çeken Terraria seçildi.

2021 yılı pandemi nedeniyle oyun dünyasında biraz sönük geçse de oyuncuları memnun eden birçok oyun da piyasaya sürüldü. 2022 yılında gerçekleşecek gelişmeler ise merakla bekleniyor.

Yorumlar (0)