Star Trek filmi gerçek oldu: NASA, insanları uzaya ışınladı

NASA, bünyesindeki bir grup bilim insanını uzaya ışınladı. İnsanların görüntülerini 3 boyutlu olarak uzayda oluşturan şirket, dünyadaki insanlarla uzaydaki insanların el sıkışmasını da sağladı. Holoport isimli sistem sayesinde gerçekleştirilen bu adımın insanlık tarihinin dönüm noktası olacağı düşünülüyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.04.2022, 14:05 19.04.2022, 17:53
Star Trek filmi gerçek oldu: NASA, insanları uzaya ışınladı

NASA bir süredir insanların uzaya ışınlanması üzerinde çalışırken geçtiğimiz günlerde bunu ilk defa gerçekleştirdi. Teleportasyon (ışınlanma) ve hologram özelliklerini bir arada kullanarak bünyesinde çalışan bir grup bilim insanını Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) ışınlayan yetkililer, insanlık tarihinde yeni bir dönemi başlatmaya hazırlanıyor.

Star Trek filminin meşhur sahnesi gerçek oldu

Star Trek gibi bilim kurgu filmleri ile Isavv Asimnov gibi bilim kurgu yazarlarının kitaplarından gördükleri/okuduklarının gerçeğe dönüştüğüne inanamayan milyonlarca insan olmasına karşın NASA, bilim insanlarının holoport edilmesini büyük bir sevinçle karşıladı. Dr. Josef Schmid ve ekibinin holoport edildiği olayda Schmid, “Bu oldukça yeni bir özellik. Artık bedeniniz yeryüzündeyken varlığınız uzaya çıkabilecek.” ifadelerini kullandı. 



Bir süredir holoport üzerinde çalışıyorlardı

NASA’lı bilim insanları bir süredir insanların holoport edilmesi yönünde çalışmalar yapıyordu. Bu fikri ilk olarak Microsoft ele almıştı. Ancak NASA’nın yapabildiği kadar geliştirememişti. İlk olarak sistem, ikinci olarak da holoport edilecek insanların yüksek kapasiteli 3 boyutlu görüntüsü üzerinde çalışıldı. Bu modeller uzaya gönderildi ve 3 boyutlu şekilde orada yeniden oluşturuldu. NASA, bu yaşananların tümünün gerçek zamanlı olduğunu dile getirdi. Yani holoport edilen bilim insanları, uzaydaki astronotlarla konuştu ve hatta el sıkıştı.

İnsanlar artık oturdukları yerden gezebilecek

Bu teknolojinin, artırılmış gerçeklik uygulamalarının etkinliğini artırması bekleniyor. Gelişmelerle birlikte bir yere ışınlanan 3 boyutlu insanların gittikleri yerde gezebilmeleri de gündeme gelecek. Yani başta bilim insanları olmak üzere yeterli parası olan herkes, oturduğu yerden Mars’ı ya da dünyanın diğer ucundaki bir ülkeyi ziyaret edebilecek.

Yorumlar (0)