Spotify, uzun bir süredir beklenen 'HiFi' özelliğini duyurdu

En popüler dijital müzik platformlarının başında gelen Spotify, çok sayıda kullanıcı tarafından sabırsızlıkla beklenen 'yüksek kaliteli müzik' aboneliği Spotify HiFi’yı lanse etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.02.2021, 01:08 24.02.2021, 10:05
Spotify, uzun bir süredir beklenen 'HiFi' özelliğini duyurdu

Spotify, hassas kulaklara sahip kullanıcıları için nihayet yüksek kaliteli müzik dinleme olanağını sunuyor. 'Spotify HiFi' adı verilen yeni abonelik sistemi ile kullanıcılar, 'yüksek kaliteli ve kayıpsız' müzik keyfi yaşayacaklar.

Uzun bir dönemdir Apple Music platformunda kullanıma sunulacağı konuşulan fakat bir türlü gelmeyen 'HiFi' seçeneği, şirketin açıklamasına göre 'CD kalitesinde' bir müzik deneyimi sağlıyor. 

Firma, sadık kullanıcı kitlesini diğer müzik platformlarına kaptırmama adına bu denli önemli bir değişikliği planladığı kaydediliyor.



Yaklaşık 350 milyon aktif kullanıcı

Spotify, yeni paketi için an itibarıyla fiyat bilgisi paylaşmadı fakat birçok kişi söz konusu paketin uygun bir fiyatla gelmesini beklemiyor. HiFi konusunda Spotify'ın en önemli rakipleri olan Tidal aylık 20 dolar, Amazon Music aylık 15 dolar fiyat etiketine sahip. Spotify'ın da söz konusu seviyelerde bir fiyat belirlemesi bekleniyor. 

Öte yandan şirket, geçtiğimiz yılın mali durum raporunu tüm dünya ile paylaştı. Şirket tarafından gerçekleştirilen paylaşımda, Ekim-Aralık 2020 döneminde 25 milyon yeni abone daha kazanıldı. Platformun aktif kullanıcı sayısı ise 350 milyona yaklaştı.

Yorumlar (0)