Spotify çocukları Spotify Kids ile koruyacak

Spotify çocuklara yönelik servisi Spotify Kids ile birlikte editörlerin seçtiği ve çocuklara zarar verecek tehlikeli ifadelerden arındırılmış bölgesel müzik listeleriyle, ailelere güvenli kullanım rahatlığı sunacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.10.2019, 16:00
Spotify çocukları Spotify Kids ile koruyacak

Dünyaca ünlü müzik servisi Spotify, Spotify Kids servisini tüm dünyaya duyurmaya hazırlanıyor. Spotify Kids isminden de anlaşılacağı üzere çocuklara yönelik bir müzik servisi eklentisi. Çocukların ilgi alanlarına özgü müzikleri keşfetmesi ve en önemlisi güvenli bir şekilde kullanmasını sağlamayı amaçlıyor.

Şu an için İrlanda üzerinde başlatılan uygulama ile Spotify üzerinde editörler tarafından küratörlüğü yapılan yaklaşık olarak 6 bin parça bulunuyor. “Küçük Çocuklar” adına bu uygulamayla, Disney film müziklerini, çocuk hikâyelerini ve hayvanların şarkılarını dinlenebilecek ve uygulama bir şekilde çocukların güvenliği için kısıtlanmış olacak.

Ebeveynler uygulamayı “büyük bir çocuk” için ayarladılarsa eğer, Bruno Mars, Taylor Swift ve Ariana Grande gibi sanatçılardan pop güncel müzikleri dinleyebilecekler.

Spotify editörleri tarafından seçilen bu şarkılar sadece yüzeysel değil derinlemesine bir inceleme içeriyor. Zira silahlara ve şiddete ilişkin şarkıların içerisinde bulunan atıflar bile şarkıyı eleyebiliyor. Bununla beraber editörler popüler şarkıları bölgelere göre de gruplandırarak çocuk listeleri oluşturuyorlar.

Uygulamanın fiyatı ise bölgesel olarak değişecek diyebiliriz fakat şu anda pilot uygulama olan İrlanda’da aylık 14,99 Euro olarak ücretlendirilmiş bir Premium Aile aboneliğiyle kullanılabiliyor.

Yorumlar (0)