Spotify 1 yılda 72 milyon abone daha kazandı!

Çevrimiçi müzik platformu Spotify son bir senede aktif kullanıcı sayısını yüzde 29 arttırarak dünya genelinde 72 milyon kullanıcı daha kazandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.10.2020, 01:29
Spotify 1 yılda 72 milyon abone daha kazandı!

Dünyaca ünlü çevrimiçi müzik platformu Spotify, 2020 senesinin üçüncü çeyreğine ilişkin finansal raporlarını açıkladı.

144 milyon ücretli abone…

Spotify, genel performansı ve aktif kullanıcı sayısına ilişkin bilgi verdi. Yıldan yıla yüzde 29’luk bir artışla, toplamda 320 milyon aktif kullanıcıya çıktığını açıklayan platformun, ücretli abone sayısınınsa 144 milyona ulaştığı ifade edildi.

Rusya, Spotify için en başarılı yeni pazar girişimi

Spotify’ın kullanıcı sayısı 2019 üçüncü çeyreğinde 248 milyondu. Günümüzde 320 milyona çıkan kullanıcı sayısıyla dikkatleri çeken Spotify’ın kullanıcı sayısının bu denli artışı, Hindistan’ın pazarlama stratejilerinin yanında Rusya ve çevresindeki 12 pazara açılmasından kaynaklandığı görülüyor. Spotify yetkilileri tarafından ise Rusya “şimdiye kadarki en başarılı yeni pazar girişimi” olarak ifade ediliyor.

Türkiye’de yasaklanma tehlikesiyle karşı karşıya gelmişti

Spotify yakın zamanda RTÜK ile bir problem yaşamıştı ve yasaklanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Bu tehlikeyi atlatan Spotif, dünya pazarlarındaki hakimiyetini ise korumayı sürdürüyor.

Rakipler Amazon ve Apple karşısında abone sayısı olarak öne geçtiği görülen Spotify uzun bir zaman daha pazar lideri olarak kalacak gibi görünüyor.

Yorumlar (0)