SpaceX'den tarihi görev: Uzaydan ilk video geldi!

SpaceX'in tarihi görevi Crew-1 ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na çıkan astronot Victor Glover, yörüngeden dünyamızı kayda aldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.11.2020, 13:50 26.11.2020, 14:18
SpaceX'den tarihi görev: Uzaydan ilk video geldi!

Geçtiğimiz aylarda, Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX'in ürettiği Crew Dragon kapsülü, test görevi dahilinde NASA'nın astronotları Doug Hurley ve Bob Behnken'i Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşımıştı.

Geçtiğimiz haftaysa NASA'dan Victor Glover, Michael Hopkings ve Shannon Walker ile JAXA'dan Soichi Noguchi, Florida'da bulunan Cape Canaveral'dan Crew Dragon kapsülüyle uzay istasyonuna çıkartılmıştı.

(Astronot Victor Glover)

Tarihi görevden ilk paylaşım geldi

Tarihi Crew-1 görevi ile uzay istasyonunda ilk mesaisine başlayan astronot Victor Glover, uzaydan ilk paylaşımını yaptı.

Dünyadan yaklaşık olarak 400 kilometre yüksekte çekilmiş olan bu video yerküremizin bütün güzelliğini gözler önüne seriyor.

SpaceX için tarihi nitelik taşıyan bu görevle birlikte uzay istasyonuna giden astronotlar uzayda 6 ay geçirecek. Ekip 6 ay süresince detayları açıklanmayan bilimsel araştırmalar gerçekleştirecek ve ardından yeniden Dünya'ya dönecek.

Yorumlar (0)