Space X açıkladı: Ay'a insanlı yolculuklar başlıyor

Space X’in yeni roketi Starship tüm testler tamamlandığında bir problem yaşanmazsa Ay’a insanlı seyahatlere başlayacağı duyuruldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.10.2019, 20:28
Space X açıkladı: Ay'a insanlı yolculuklar başlıyor

Space X tarafından geçtiğimiz ay Starship roketi tanıtıldı. Şirketin CEO’su Elon Musk ise iddialı test çizelgesi ile dikkatleri üzerine çekti. Gelecek 3 yıl içerisinde SpaceX ve Starship Ay planı gerçekleştirecek.

Kısa bir zaman içerisinde insanlar Ay’a götürülecek

SpaceX tarafından geçtiğimiz ay yeni nesil roket Starship’in tanıtımı yapıldığında Elon Musk ayrıca yeni araç için iddiası yüksek bir test çizelgesi duyurdu. Roket büyük miktarda yolcu ve kargo taşımak üzere tasarlanmış. Bununla beraber tekrar kullanılabilir bir birinci aşama ve ikinci aşaması bulunan iddiası yüksek bu roketin yeni görevleri belli oldu.

Bugün Space X’in Starship’e dair planlarının detaylarını Başkan ve CEO Gwynne Shotwell, 2019 Uluslararası Astronomi Kongresi’nde duyurdu. Shotwell tarafından şirketin şu anda Cocoa, Texas, Boca Chica ve Florida’da bulunan tesislerinde inşa edilen Starship roketlerini test etmeye ilişkin hedeflerine ilişkin de ayrıntılar paylaştı.

“Bir yıl içinde Starship‘i yörüngeye sokmak ve 2022‘den önce de Ay‘a inmek istiyoruz. 2024 yılına kadar Ay’a inecek insanlar için kaynaklar olması için oraya kargolar yerleştireceğiz. Ve işler iyi giderse çok kısa süre içerisinde insanları Ay’a çıkartacağız.” açıklamasını yaptı.

Şu anda ise Starship’in sıçrama testleri gibi kimi ön testleri sürüyor. Ön testlerle birlikte roketin ilk görevi ise dünyadan yaklaşık 20 km yüksekliğe çıkıp hasarsız bir şekilde geri iniş yapabilmek olacak.

Her şey planlandığı gibi giderse öne insanlı test uçuşları gerçekleştirilecek hemen ardından ise 2024 yılına gelindiğinde insanlar Ay’a seyahat edebilecek.

Yorumlar (0)