Sosyal medyanın ödeme yöntemi Facebook Pay tanıtıldı

Dünyaca ünlü sosyal medya ağı Facebook yeni ödeme sistemi olan Facebook Pay’i duyurdu. Yeni sistem Facebook, WhatsApp ve Instagram odaklı çalışacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.11.2019, 15:00
Sosyal medyanın ödeme yöntemi Facebook Pay tanıtıldı

Facebook geçtiğimiz aylar içerisinde yeni dijital para birimi olan Libra için Libra Association’ı kurmuştu ve aralarında “Coinbase, Visa, Paypal, Spotify, Vodafone, Mastercard, eBay, Stripe, Lyft ve Uber”in de bulunduğu birçok firma tarafından ciddi bir destek almıştı. Tek bir merkezden beslenmeyecek fakat resmi olarak desteklenmesi sürecek olan bu kripto para birimi, şimdiye dek atılan en önemli adımlardan biri olarak biliniyordu. Fakat daha sonra Libra Association’ın da aralarında bulunduğu pek çok firma süreç içerisinden çekildi. Yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından yeni bir adım atıldı. Facebook Pay tanıtıldı.

Facebook Pay şimdilik yalnızca uygulama ve Messenger’da

Facebook’un Pay hizmeti Facebook, Instagram ve WhatsApp odaklı çalışıyor. Hizmetle birlikte kişiler sosyal medya aracılığıyla alışveriş yapabiliyor, sevdiklerine para gönderebiliyor. Mastercard, Visa ve PayPal desteği de sağlayan Facebook Pay şimdilik sadece Facebook uygulaması ve Messenger ile kullanılabiliyor.

Facebook Pay nasıl tepki alır?

Sistem şimdilik sadece ABD’de kullanıma açılacak. Daha sonra ise diğer ülkelere gelecek Pay sistemi, kişiden kişiye ödeme yapma konusunda hızlı ve pratik bir çözüm gibi görünürken, son zamanlarda şirketin başından geçen olumsuz durumlar ve birtakım itibar kayıpları kullanıcıların kafasını karıştırıyor.

Yorumlar (0)