Sosyal medyada POV nedir? POV neyin kısaltmasıdır?

POV, sosyal medya alanlarında neredeyse her gün gördüğümüz bir terim haline geldi. Çoğunlukla videoların üzerine ya da açıklama kısımlarında görmeye alıştığımız İngilizce kelime olan POV, birçok kişi tarafından kullanılmaya devam ediyor. Peki POV nedir? POV neyin kısaltmasıdır? POV ne anlama gelir? İşte detaylar…

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.08.2022, 10:40 18.08.2022, 16:53
Sosyal medyada POV nedir? POV neyin kısaltmasıdır?

Birçok kişi sosyal medya platformlarında uzun süre vakit geçirmekte. Tabi bu geçirilen zaman içerisinde her geçen gün farklı kelimeler duyabiliyoruz. Sosyal medya kendi içerisinde yeni kelimeler türetebiliyor. Bunlardan bir tanesi ve en fazla kullanılanı ise “POV”. Twitter, TikTok ve Instagram platformları başta gelmek üzere sosyal medyada yer alan gönderilerde POV terimi ile karşı karşıya kalanlar, POV nedir? POV neyin kısaltmasıdır? sorularına yanıt arıyor.

POV neyin kısaltmasıdır?

POV çekim, POV tekniği ya da POV şeklinde sosyal medya üzerinde rahatlıkla görebileceğimiz bu ifade, aslında kısaltılmış olan bir kelime öbeğinden meydana geliyor. POV kelimesinin açılımı ise “point of view”dir. Türkçe manası olarak ise POV, bakış açısı anlamına gelmektedir.

POV nedir?

Birçok kişinin merak ettiği, sosyal medyanın en fazla kullanılan kelimesi olan POV, birincil bakış açısını yansıtan çekimlere denmektedir.

POV ne anlama gelir?

POV olarak yayınlanan içeriklerde izleyiciler videoları veya fotoğrafları özne olan kişinin bakış açısından görmüş olur. Bu durumun sonucu olarak izleyiciler izledikleri ya da gördükleri içeriklerin etkisi altında daha kolay kalıp, o anı adeta kendileri yaşıyormuş gibi hissederler.

POV çekim nedir?

Sosyal medyada platformların görmüş olduğunuz POV kelimesinin anlamı da aslında bir çekim yöntemi ile bağlantılıdır. “Benim tarafımdan görülen açıyla”, “Kendi bakış açımdan” şeklinde anlamları içerisinde bulundurmaktadır.

Yorumlar (0)