Sosyal medya kullanıcılarına korona soruşturması!

Sosyal medya platformlarında yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin kamuoyunu endişeye düşürme amaçlı paylaşımlarda bulunan 29 kullanıcı, gerekli işlemler için yapılması amacıyla ilgili birimlere bildirildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.03.2020, 13:12 11.03.2020, 13:52
Sosyal medya kullanıcılarına korona soruşturması!

Türkiye'de ilk koronavirüs vakası tespit edildi. Sosyal medya platformlarında kamuoyunu endişeye düşürme amaçlı birçok paylaşım yapılması üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri harekete geçti.

Ekipler, son dönemde dünyada birçok insanın hayatını kaybetmesine yol açan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin sosyal medyada yapılan asılsız paylaşımların belirlenmesi için çalışma başlattı.

Yapılan çalışmayla birlikte Türkiye'de koronavirüs salgınının görüldüğü, ilgili kurum ve görevliler tarafından gerekli ve yeterli önlemler alınmadığı, konunun halktan gizlendiğine ilişkin gerçek dışı görüntü ve ses dosyaları da kullanılarak sosyal medya platformlarında kamuoyunu endişeye düşürme, toplumun korku ve paniğe kapılmasına neden olma, yetkili ve sorumlu kuruluşları ve kişileri hedef gösterme amacıyla paylaşımladrda bulunulduğu tespit edildi. 

Siber polisler tarafından 29 kişinin söz konusu paylaşımları yaptığı belirlendi. 

Bu kişilere ait bilgiler, gerekli işlemlerin yapılması amacıyla ilgili birimlere iletildi. 

Emniyet yetkilileri, vatandaşlardan konuya ilişkin yalnızca resmî yetkililerin açıklamalarını göz önünde bulundurmalarını ve sosyal medyada yer alan bu tarz asılsız paylaşımları dikkate almamalarını talep etti.

Yorumlar (0)