Sony, PS5'in fiyatını ve çıkış tarihini duyurdu

Sony tarafından düzenlenen bir etkinlikle Playstation 5 ve Digital Edition'ın yurt dışı fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.09.2020, 01:26
Sony, PS5'in fiyatını ve çıkış tarihini duyurdu

Uzun bir zamandır beklenen Playstation 5 oyun konsolu ve Digital Edition modelinin fiyatı açıklandı. Gece yarısı PS5 Showcase adındaki bir etkinlikle Sony, bir kısmı da Trabzon Havalimanı'nda geçen bir bölümü olan Call of Duty: Black Ops Cold War ve bunun dışında bir sürü oyundan kısa görüntüler sunuldu.

Etkinliğin sonunda ise Sony, büyük bir merakla beklenen PS5 ve PS5 Digital Edition'ın fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı.

Playstation 5'in fiyatı...

PlayStation 5'in fiyatı 499 dolar olarak açıklandı. Bir disk sürücüsü bulunmayan modeli ise Playstation 5 Digital Edition modeli 399 dolar ile satışa çıkacak. İki konsol da 12 Kasım tarihinde, Japonya, ABD, Meksika, Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya ve Güney Kore'de olmak üzere 7 ayrı ülkedeki raflarda yerini aldı. PS5 oyun konsolları 19 Kasım tarihinde dünya çıkışını gerçekleştirmiş olacak.

Xbox Series X, Playstation 5'ten önce gelecek

Xbox Series X, Microsoft ve Xbox Series S'in çıkış tarihi 10 Kasım olarak belirlenmişti. Sony kanadında ise PS5 oyun konsolları ise en erken 12 Kasım tarihinde satışa çıkacak. 

Bu da Xbox Series X ve S modellerinin kullanıcılarla erken bir tarihte buluşacağını gösteriyor. 

Öte yandan yurt dışı fiyatı belli olan Playstation 5 ve Digital Edition modelinin Türkiye'deki satış fiyatına ilişkin bir açıklama ise bulunmuyor.

Yorumlar (0)