Sony, PS5 için beklenmeyen bir özellikle gelebilir!

Sony PS5’in kontrol cihazının internet bağlantısı ile bir çeşit bulut teknolojisi üzerinden bağlantı yapmaya imkan tanıdığına ilişkin patent alındığı iddia edildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.10.2019, 13:00 16.10.2019, 22:32
Sony, PS5 için beklenmeyen bir özellikle gelebilir!

Sony geçtiğimiz haftalarda yeni PS5’in ne zaman piyasaya sürüleceği ve Dualshock 5 kontrol cihazının bazı özelliklerini kamuoyuyla paylaşmıştı. Ancak görünen o ki şirket kontrol cihazına ilişkin belirtilenden çok daha fazla bir plan içerisinde olabilir. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından Eylül’de yayınlanan ve Mayıs’ta kaydedildiği ifade edilen bir patente göre, Sony, “bulut oyun sisteminin sunucusuyla kullanıcı etkileşimi”ne imkan veren bir kontrol cihazı üzerinde çalışıyor.

Eğer iddialar doğruysa bu şu anlama geliyor. Sony PS5 Dualshock cihazında konsol harici internet bağlantısı ile bir bulut tabana bağlanmaya imkan tanıyabilir.

Patentin detaylarında şu ifadeler yer alıyor:

“Kontrol cihazı, bir istemci cihaza bağlanmadan, sunucuya bağlanan bir ağa bağlanmak için doğrudan bir erişim cihazıyla iletişim kurar. Sunucu, ağ üzerinden iletilen oyun videosunu kontrol cihazına yerel olan bir görüntüleme cihazına işlememek üzere iletmek için girdileri alır ve işler."

Bu özellik PS5 için geliştiriliyor olabilir Dualshock cihazı için de bir anahtar hizmet olabilir ancak bu patenti PS Now için görebilme ihtimalimiz daha yüksek. Hatta Sony’nin geçtiğimiz günlerde Xbox ile rekabet sağlayacak PS Now indirim kararının da uzun vadeli bir planı olarak yeni patenti görebiliriz.

Eğer Sony patentini aldığı bu özelliği işlevsel olarak kullanırsa Google Stadia’ya da rakip olabilir gibi duruyor.

Yorumlar (0)