Yaz sıcaklarına son! Karşınızda dünyanın ilk giyilebilir kliması...

Yaz sıcaklarıyla birlikte kuzey yarım kürede artan hava sıcaklıkları teknoloji şirketi Sony'nin üretimine ilham oldu. Firma vücut sıcaklığını 5 dereceye kadar düşürmeye yarayan dünyanın ilk giyilebilir klimasını satışa sundu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.07.2020, 22:40 09.07.2020, 23:07
Yaz sıcaklarına son! Karşınızda dünyanın ilk giyilebilir kliması...

Yaz aylarının gelmesinin ardından artan hava sıcaklıklarına karşı önemli ve yenilikçi bir çözüm sunan Sony firması kendi üretimi ilk giyilebilir klima olan Reon Pocket'ı kamuoyuyla paylaştı.

Tişörtün yakasında bulunan ve minik bir cebe kolaylıkla sığabilen klima, kişinin vücut sıcaklığını ölçerek 23 dereceye kadar düşürebilen bir giyilebilir klima.

Bu mini klima aynı zamanda kış aylarında ısıtıcı bir modla ısınma ihtiyacını da karşılıyor.

2 saatin sonunda tekrar şarj edilebilen bir batarya üzerinden güç alan cihaz 4 saatlik bir kullanım süresiyle birlikte geliyor.

Klimanın çalışma sistemi ne?

Rean Pocket ürünü kişinin vücuduna temas eden kısmı, vücut sıcaklığını alıp arkasında olan bir fan yardımıyla dışarı atmak üzerine çalışıyor. Buzdolabına benzer bir sistemle çalışan cihaz vücut sıcaklığını da hissedilebilir ölçüde düşürmek konusunda önemli bir fayda sağlıyor.

Reon Pocket cihazı bununla birlikte üzerinde bulunan çeşitli sensörlerin de yardımıyla iOS ve Android cihazları üzerinden rahatlıkla kontrol edilebilip sıcaklığın azalışı veya artışının da sağlanmasına imkan tanıyor.

Ürünün fiyatı 120 dolar

Sony'nin ürettiği bu ilk giyilebilir klima 120 dolarlık fiyat etiketiyle birlikte satışa sunuldu.

Yorumlar (0)