Son 24 saatte Facebook kullanmayanlar Zuckerberg’e milyarlarca dolar kaybettirdi

Çatı şirket Facebook geçtiğimiz aylarda ismini Meta olarak değiştirmiş ve dünyanın en popüler platformuna Metaverse isimli yeni bir teknoloji entegre edilmişti. Bu şekilde kullanıcılarınızı ve kullanım sürelerini artırarak hisse gelirlerini artırmayı düşünen şirket, büyük bir kayba uğradı. Son 24 saatte Facebook kullanıcılarının sayısının düşmesi, Mark Zuckerberg’in kazancının yüzde 26,4 oranında azalmasına sebep oldu. Şirketin piyasa değeri de 230 milyar dolar azaldı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.02.2022, 13:10 05.02.2022, 09:31
Son 24 saatte Facebook kullanmayanlar Zuckerberg’e milyarlarca dolar kaybettirdi

İsmini Meta olarak değiştiren çatı şirket Facebook’un kullanıcıları son 24 saat içerisinde azaldı. Sosyal medya platformunun 18 senelik tarihinde kullanıcı sayısı ilk kez düştü. Kullanıcı sayısının düşmesiyle birlikte şirketin hisse getirisi de yüzde 26,4 oranında azaldı.  

230 milyar dolarlık kayıp yaşandı 

Piyasa değeri 230 milyar dolar azalan şirket, ABD tarihinde de bir rekora imza atarak “tarihin en hızlı şekilde en çok değer kaybeden şirketi” olarak tarihe geçti. Milyarderler Endeksi’ne göre Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, son 24 saatte servetinden 31 milyar dolar kaybetti.  



Kullanıcılar 2021’de uygulamayı terk etti 

Meta, 2021 senesinin son 3 ayında aktif kullanıcı sayısının 1.929 milyara düştüğünü açıklarken Zuckerberg’in şahsi servetinin 31 milyar dolar kaybettiği; bu oranın da Estonya’nın senelik gayrisafi yurtiçi hasılasına eşdeğer olduğu vurgulandı.  

YouTube ve TikTok da düşüşe geçti 

Dünyanın en büyük sosyal ağı olarak belirtilen Facebook’un aktif kullanıcı sayısının tarihinde ilk kez düşüşe geçmesinin ardından YouTube ve TikTok gibi rakip platformların aktif kullanıcı sayılarının ve reklam gelirlerinin de azaldığı aktarıldı. Zuckerberg, sosyal ağda yer alan genç kullanıcıların rakip şirketlere yönelmesi sebebiyle bu düşüşün gerçekleştiğini ifade etti.  

Şirketin 2022 senesinin ilk çeyreğindeki oranlarını öngören analistler, en düşük 27 milyar dolar gelir olacağını sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)