Son 15 yılın en popüler YouTube videoları!

Newsweek gazetesi dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan YouTube'un 15. kuruluş yıldönümünde, platformda yayınlandığı günden itibaren hızla ünlenen videoları açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.02.2020, 09:17 16.02.2020, 09:27
Son 15 yılın en popüler YouTube videoları!

Newsweek'te yer alan sıralamada, YouTube'da yayınlandığı andan itibaren izlenme rekorları kıran çeşitli videolara yer verildi.

Sıralama, bir dönem kaldırıldıktan sonra tekrar yüklenen bir videoyla başlıyor. 2005 yılında yayınlanan "Ronaldinho - Touch of Gold" adlı videoda, Brezilya milli takımında oynayan Ronaldinho'nun antrenman görüntüleri yer alıyor.

Ronaldinho-Touch of Gold

Liste 2006-2007 yılları arasında Judson Laipply isimli komedyenin, 20. yüzyılın dans figürlerini sergilediği 6 dakikalık video ile devam ediyor.

Evolution of Dance

Sıralama, 2008 yılının en çok izlenen videosu olan Avril Lavigne'nin "Girlfriend" adlı klibiyle devam ediyor.

Avril Lavigne- Girlfriend

2009 yılının en hızlı popülerleşen videosu ise, İngiliz bir ailenin paylaştı, küçük bir çocuğun abisinin parmağını ısırırken görüntülendiği "Charlie bit my finger". Bu video aynı zamanda izlenme sıralamasında ilk sırada yer alan son müziksiz video olma özelliğini taşıyor.

Charlie bit my finger- again!

2010 yılının en çok izlenen videosu ise Lady Gaga'nın Bad Romance adlı klibi oldu. Bu tarihle birlikte, müzik videoları YouTube'un en çok izlenen videoları olmaya başladı.

Lady Gaga- Bad Romance

2010-2011 döneminin dünya çapında izlenme rekorları kıran videosu ise Justin Bieber'ın "Baby" adlı klibi oldu.

Justin Bieber- Baby ft Ludacris

2012 yılının en çok izlenen videosu ise , ilk kez  milyardan fazla izlenen bir video olma özelliğini taşıyan Koreli şarkıcı Psy'ın "Gangnam Style" adlı klibi.

PSY-Gangnam Style

2017'de Luis Fonsi ve Daddy Yankee'nin yayınladığı "Despacito" ise, 6 milyardan fazla izlenerek, tüm zamanların en çok izlenen YouTube videosu oldu.


Luis Fonsi- Despacito ft. Daddy Yankee

Yorumlar (0)