Son 10 yılın ilk meteor yağmuru

NASA'nın yayınladığı son meteor yağmuru fotoğrafı dünya basınının ilgi odağı oldu

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.01.2020, 11:50 13.01.2020, 15:50
Son 10 yılın ilk meteor yağmuru

NASA'nın uzay boşluğundan yayınladığı son fotoğrafta dünyanın üzerindeki yeşil renkli ışık hüzmesi dikkat çekti.  NASA yetkilileri çekilen görüntünün son on yılın ilk meteor yağmuru olduğunu belirterek, "Yeterince şanslıydık" dedi. Fotoğraftaki yeşil ışık hüzmesinin "aurora borelis" ya da "kuzey ışıkları"nın bir bölümü olduğu söyleniyor.

NASA astronotu Christina Koch, fotoğrafı Twitter hesabından paylaşarak "Kayan yıldızları uzaydan görebiliyor musunuz? Görünüşe göre evet! On yılın ilk meteor yağmuru ve görünüşe göre biz bunu Uzay İstasyonu'ndan Kuzey Işıklarıyla birlikte yakalayacak kadar şanslıydık. Bu birkaç Quadrantid meteorunun atmosferde parlarkenki görüntüsü"notunu düştü.

Quadrantidler, parlak, ateş topları şeklinde görünen göktaşları olarak biliniyor. NASA'ya göre, Quadrantidler ortalama bir meteordan daha uzun süren ışık ve renk patlamaları yaratıyor.


 
NASA'nın web sitesinde yer alan bilgiye göre, Quadrantidler her yıl Ocak ayı başında zirveye ulaşıyor ve yılın en iyi meteor yağmurlarından biri olarak kabul ediliyor.
 

Yorumlar (0)