Snapchat 3D çizim özelliğiyle geldi

Snapchat platformu eski kullanım çokluğunu sağlamak amacıyla yeni bir hamle daha yaptı. Firma kullanıcıların hazır veya kendi çizdikleri 3d nesneleri Snap’lere eklemesini sağlayacak özelliğin iOS’e geldiğini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.10.2019, 15:30
Snapchat 3D çizim özelliğiyle geldi

Snapchat’in uzun bir zamandır üzerinde çalıştığı üç boyutlu çizebilmeye ilişkin özelliği Apple marka telefon kullanıcıları için iOS markette güncellemeyle hizmete açıldı. Özellikle birlikte üç boyutlu görüntülerin hazır olarak alınması veya el ile çizilebilmesini ve bunun Snap’lere eklenebilmesini kapsıyor.

İlk çıktığı zamanlardaki popülaritesini kaybetmeye başlayan Snapchat uygulamanın daha etkileyici bir görünüme kavuşması için elinden geleni yapmaya devam ediyor. Baktığımız yöne göre değişecek olabilir ama uygulamanın bu çalışmalarının kısmen karşılığını almaya başladığı söyleyebiliriz. Nitekim açıklanan kullanıcı sayılarını dikkate aldığımızda dünya genelinde 210 milyona yakın bir kullanıcısı olduğunu biliyoruz. Durum böyle olunca geliştiriciler tarafından uygulamaya yeni özellikler ekleyip kullanıcı deneyimini artırmak amacıyla canla başla çalışıyorlar.

Yetkililer tarafından açıklanan bilgilere göre firmanın üzerinde çalıştığı önemli özelliklerden birisi de 3 boyutlu çizimlere ilişkindi. Bu özellikle birlikte kullanıcılar, 3 boyutlu nesneleri kullanmak vasıtasıyla veya hazır nesneler aracılığıyla kendi çizimlerini oluşturup Snap’lerinde kullanılabiliyordu. İşte bu özellik dün itibariyle iOS platformunda kullanıcılara sunulmuş oldu.

Aslına bakarsak Snapchat’in bu özelliği Samsung’un Galaxy Note 10 serisinde bulunun AR Doodle özelliğiyle kısmen eşleşiyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, hazırladıkları içeriklere 3 boyutlu olarak yaptıkları veya hazır aldıkları nesneleri çizimleri dahil edebiliyorlar.

Yeni özelliğin detaylarına bakacak olursak S Pen ile kullanılan çizimlerde çok daha başarılı sonuçlar vereceğini söyleyebiliriz. Neticede yeni özellik bir çizim yeteneğini programa entegre ediyor ve kullanıcılar da bunu sisteme dahil edebiliyor kolayca.

Özelliğin iOS’un ardından Android platformuna birkaç ay içerisinde geleceği ifade edildi.

Yorumlar (0)