Slayt Nasıl Yapılır?

Özellikle resim ya da grafiklerin bulunduğu sayfalardan oluşan bir slayt hazırlanması gerektiğinde bu programlar içinden Powerpoint programının kullanılması gerekiyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.06.2020, 23:44
Slayt Nasıl Yapılır?

Microsoft Office programları, günlük hayatımızın her alanında karşımıza çıkabiliyor. İş yerinde, okulda ya da toplantı ve farklı projelerde bu programlara fazlasıyla ihtiyaç duyulabiliyor. Ancak, özellikle resim ya da grafiklerin bulunduğu sayfalardan oluşan bir slayt hazırlanması gerektiğinde bu programlar içinden Powerpoint programının kullanılması gerekiyor. Peki, Powerpoint sayesinde slayt nasıl yapılır?

Slayt, bazı konu ilgili bilgilerin ya da görüşlerin etkileyici bir şekilde anlatılmasına yardımcı olan araçlardır. Bu kapsamda sözlü ifade yerine farklı görseller ile zenginleştirilmiş sunumlar çeşitli eğitimlerde ya da önemli projelerde çok sık kullanılıyor. Kendilerini çok daha rahat bir şekilde ifade etmek isteyen kişiler, istedikleri herhangi bir görsel tasarımdan faydalanarak Powerpoint ile slaytlarını hazırlayıp zenginleştirebiliyor.

Powerpoint İle Slayt Nasıl Yapılır?

Bir slayt ya da sunum hazırlamak için ilk etapta Powerpoint sayfası açmak gerekir. Ardından karşınıza gelen ekranda "Ekle" menüsünü seçip "yeni slayt oluştur" seçeneğine gidilmelidir. Ardından üst kısımda yer alan "Tasarım ekle" sekmesinden istenilen tasarımı şekli seçilir. Aha sonra "Başlık ekle" yazısı olan alana girerek konuyla ilgili olması gereken başlık yazılır. Daha sonra da sol üst kısımda yer alan "Yeni Slayt" butonuna basılır ve yeni bir slayt ekleyin denir. Bu şekilde açılan her slayt sayfasına mevcut içeriğinizi yazabilir ve şekil ile görsel ekleyebilirsiniz.

Slaytı görseller ile zenginleştirmek için üst kısımda yer alan "Resimler" seçeneğine gitmek ve istediğiniz resmi seçmeniz gerekir. Aynı zamanda bu noktadan resmin boyutunu da ayarlayabilirsiniz. Özellikle öğrenciler ve sürekli sunum yapmak zorunda olan kişiler için son derece faydalı olan bu program sayesinde anlatılan şekilde slayt yapılabilir. Son derece kolay olan slayt yapmak sayesinde her sunum başarılı şekilde insanlarla buluşturulabilir.

Yorumlar (0)