Silah satışı tehditlerine HİSAR'la yanıt!

Barış Pınarı Harekâtı ile birlikte bazı ülkeler "yaptırım" olarak Türkiye'ye silah satışlarını durduracaklarını duyurmuşlardı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.10.2019, 11:44 14.10.2019, 12:12
Silah satışı tehditlerine HİSAR'la yanıt!

Fransa, Hollanda, Finlandiya, Norveç ve Almanya'nın da aralarında bulunduğu birkaç ülke, Fırat'ın doğusunda terörü bitirmek ve Suriyelilere evlerine dönüş yolu açma amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtı'na tepki olarak Türkiye'ye silah satışını durduracaklarını bildirmişti.

Türkiye'nin bu duruma cevabı çok çabuk ve net oldu. Savunma sanayindeki yerli ürün oranını %70'e çıkaran Türkiye, İtalya'nın ve İspanya'nın Türkiye'de konuşlu hava savunma bataryası sistemlerini kaldırma tehdidine, HİSAR-A ile yanıt verdi.

HİSAR-A ile Türk gökyüzü güvenli olacak

Savunma Sanayii Başkanlığı, Türkiye'nin ilk milli ve yerli hava savunma füze sistemi olan HİSAR-A, yüksek hızlı uçakların üzerindeki testlerini başarıyla tamamladı. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, HİSAR-A'da yakın zamanda seri üretime geçileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı, HİSAR'ı müjdeledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün medya ile yaptığı toplantıda, Türkiye'nin yerli savunma sanayii atılımlarının altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, HİSAR projesinde yeni ve önemli aşamaların geride kaldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Hisar’ı, Savunma Bakanlığı yönetiminde ASELSAN ve ROKETSAN tarafından tamamen milli ve yerli olarak geliştirdik. Dün (Önceki gün) yapılan nihai tesislerde Hisar-A alçak irtifa hava savunma füze sistemi hedefi yüzde 100 başarıyla imha etmiştir. Bu önemli ve kritik bir başarıdır. Hisar’ı bizim mühendislerimiz, bizim kaynaklarımız, bizim çalışanlarımız, bizim kurumlarımız velhasıl bizim milletimiz yaptı. Hisar Projesi askeri üs, liman, tesis ve birliklerin hava tehditlerinden korunmasını amaçlıyor. Sabit ve döner kanatlı uçaklara, seyir füzelerine, havadan karaya atılan füzelere ve insansız hava araçlarına karşı etkili bir savunma sistemidir. Dün yapılan başarılı testin ardından Hisar’ın seri üretimine başlıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri bu alçak irtifa hava savunma füze sistemini inşallah önümüzdeki yıldan itibaren kullanmaya başlayacaktır. Bu başarı uzun menzilli hava savunma füze sistemimiz SİPER bakımından da büyük bir müjdedir. Bir başka ifadeyle sıra artık patriot ve S-400 benzeri sistemlere geldi. Onların Patriot’u varsa bizim de SİPER’imiz olacak.”

Yorumlar (0)