Signal, rekor sayıda kullanıcı gelince sunucularını genişletti

Elon Musk tarafından WhatsApp alternatifi olarak önerilen Signal uygulaması kitlelerin aplikasyona geçişiyle birlikte yaşanmaya başlayan problemlerinin ardından sunucularını genişletme kararı aldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.01.2021, 14:04 19.01.2021, 12:42
Signal, rekor sayıda kullanıcı gelince sunucularını genişletti

WhatsApp tarafından kullanıcı verilerinin Facebook şirketleriyle paylaşılacağının ifade edilmesinin ardından yeni gizlilik sözleşmesi beraberinde çok sert tepkileri de getirmişti.

WhatsApp’tan ayrılan milyonlarca kullanıcı Signal ve Telegram gibi uygulamalardan yana tercihini kullanarak başka mesajlaşma programlarıyla devam etme kararı aldı.

Signal yoğunluktan dolayı sunucularını genişletti

Signal, bu dijital göç fırsatını geri çevirmek istemeyerek ek takviyeler gerçekleştirdi. Bununla birlikte firma, ani kullanıcı artışı sebebiyle geçtiğimiz hafta meydana gelen çökme sorunlarını da giderdiğini paylaştı.

Bu açıklama sonrası birçok Signal kullanıcısı tarafından uygulamada mesajlaşmaya ilişkin bir sorun yaşanmadığı söylendi.

Signal hızlı yükselişine Elon Musk’ın çağrısıyla başlamıştı. Kullanıcı sayısı bir anda kitlelerin geçiş yapmasıyla artan uygulamaya ilişkin yaşanan yoğunluktan ötürü çökme sorunları konuşuluyordu.

Video görüşme kişi kısıtlaması da artacak

Signal sahip olduğu kullanıcı odaklı politikalarıyla dikkat çekerken, mevcut video görüşme kişi sayısı kısıtlamasını ise 8 kişiden daha da yüksek bir sayıya çıkaracaklarını söyledi.

Signal yayınlanan yeni güncellemenin bu ay sonunda Android ve iOS platformları için getirileceğini kaydetti.

Yorumlar (0)