Siber saldırganları önlemek için Whatsapp'ın bu ayarını mutlaka yapın

Siber güvenlik uzmanları tarafından mobil korsanlara karşı kullanıcıların kendilerini güvenceye almaları için video ve fotoğrafların yüklenmesiyle gelebilecek virüsleri engellemek amacıyla otomatik medya indirme özelliğinin devre dışı bırakılabileceği ifade ediliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.09.2020, 21:10
Siber saldırganları önlemek için Whatsapp'ın bu ayarını mutlaka yapın

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp pandemi döneminde de en fazla kullanılan uygulamaların başında geldi. Fakat bu durum siber korsanların da uygulamayı dikkatle izlemesine yol açtı.

Bilgisayar korsanları tarafından artık kötü amaçlı yazılımları hazırladıkları video ve fotoğrafların içine koyduğu da biliniyor.

Mesela geçtiğimiz sene kötü niyetli kişiler tarafından yalnızca bir GIF ile bile telefonlara sızmanın yolu bulunmuştu.

WhatsApp tarafından bu sorunun giderildiği söylense de  siber saldırganlar tarafından yeni yöntemler geliştirilmeye devam ediyor.

Otomatik medya indirme özelliği tehlikesi

Siber korsanların yeni yöntemlerinden video ve fotoğrafla sızmasına karşı ise alınabilecek güçlü bir önlem var.

WhatsApp'ı ilk kurduğunuzda eğer medyaları otomatik indirme özelliği açıksa (genelde açık oluyor) bunu kapatmanız güvenlik önlemi açısından özellikle faydalı olacaktır.

WhatsApp'ın otomatik medya indirme özelliği nasıl kapatılır?

Bu ayarı değiştirmek için önce Ayarlar'a gidin. Ardından "Veri ve depolama kullanımı" seçeneğine tıklayın ve "Medyayı otomatik indir" başlığının altındaki bütün seçenekleri kapatın. İşte bu kadar.

Yorumlar (0)