SGK Hizmet Dökümü Alma

Sgk hizmet dökümü’ yazınca 4A Hizmet Dökümü (Sosyal Güvenlik Kurumu), SGK Tescil Ve Hizmet Dökümü, SGK Tescil Ve Hizmet Dökümü Belge Doğrulama linkleri çıkacaktır. SGK hizmet dökümüne ulaşmak için 4A Hizmet Dökümü’nü tıklayınız.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.06.2020, 21:34
SGK Hizmet Dökümü Alma

E-Devlete Nasıl Giriş Yapılır?

Öncelikle turkiye.gov.tr adresinden TC Kimlik Nosu ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekir. Eğer şifreniz yoksa PTT’ye müracaat ederek şifre alabilirsiniz. Veya adınıza düzenlenen mobil imza, e-imza, TC kimlik kartı, internet bankacılığı kanallarından biriyle de yapabilirsiniz. Herhangi bir bankada vadesiz hesabınız varsa, bankanın online ekranlarını kullanarak ve online şifrenizle de e-devletin tüm ekranlarına giriş yapabilir ve PTT tarafından sağlanan şifre ile yapacağınız tüm işlemleri yürütebilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü Alma

Ekranın üstünde yer alan arama alanına ‘Sgk hizmet dökümü’ yazınca 4A Hizmet Dökümü (Sosyal Güvenlik Kurumu), SGK Tescil Ve Hizmet Dökümü, SGK Tescil Ve Hizmet Dökümü Belge Doğrulama linkleri çıkacaktır. SGK hizmet dökümüne ulaşmak için 4A Hizmet Dökümü’nü tıklayınız.

Sayfa açıldığında ilk gördüğünüz alan sigortalının tescilini sağlayan bilgilerdir. Adı soyadı, TC no, anne adı, baba adı, doğum yeri, doğum tarihi, ilk işe giriş tarihi, durumu bilgilerini göreceksiniz. Durumu, aktif veya pasif olarak yazılır. Aktif yazıyorsa halen sigortalı olarak bir işyerine devam ettiğinizi, pasif yazıyorsa işten ayrıldığınızı, adınıza artık herhangi bir prim yatırılmadığını ifade etmektedir.

Sigorta dökümünüzün yer aldığı sayfada ayrıca Toplam Uzun Vade Gün Sayısı yer almaktadır. Bu emeklilik için ödenen prim gün sayısını ifade etmektedir. Sayfanın biraz altında 4A özet hizmet dökümü, 4A detaylı hizmet dökümü şeklinde ayrı seçenek var.

Detaylı hizmet dökümünde, çalıştığınız işyerlerinin ticari unvanı, adınıza yatırdığı prim tutarı ve kaç gün için ödeme yaptığı, çalıştığınız meslek kodu görülmektedir. Bu alanda o ay işe giriş ve işten çıkış durumu varsa, giriş- çıkış tarihleri gösterilir. Hizmet dökümü, ilgili ay için izleyen ayın 20’sinden sonra görünür. O nedenle çalıştığınız işyeri primlerinizi yatırıyor mu, çalıştığınız günü ve anlaştığınız brüt ücreti tam olarak gösteriyor mu bilgisini e-devlet’ten takip edebilirsiniz.

4a hizmet dökümü

Sigorta Giriş Tarihi Neden Önemlidir?

İlk işe giriş tarihi, hayatınızda ilke defa hangi tarihte sigortalılığınızın başladığını belirtmektedir. İlk işe giriş tarihi ileride doğabilecek bazı fırsatlardan fayda sağlamanızı sağlayabilir.

Şu anki yasada her ne kadar 65 yaş emeklilik yaşı olarak kabul etse de kanun değişebilir, 5900 gün veya 7500 gün prim günü dolduran kişi otomatik olarak emekli olacak denilebilir. Bu kural konulurken belirli bir tarihten önceki sigortalılar faydalanacak diyebilir. O nedenle işe giren genç arkadaşların işe girdiği ilk gün sigortasının yapılmasını sağlamaları gerekir.

 İleriki zamanlarda boşluğun oluştuğu ara dönemlerde, boşluk günlerine dair prim borçlarının ödenerek sigortalılık süresini tamamlayabilir ve emekli olabilirsiniz denebilir.

Yorumlar (1)
Sevgi bağış kurnaz 2 yıl önce
Merhabalar 1470 iş gücüm var 57 yaşındayım 1999 öncesi girişim var emekli olmak istiyoistiyorum beni bilgilendirirmisiniz