Selçuk Bayraktar: Tam isabet

Bayraktar Akıncı TİHA, özgün ve milli olarak geliştirilen 'Gökçe Yeni Nesil Güdüm Kiti' ile yaptığı test atışında hedefi yüksek hassasiyetle vurmayı başardı. Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden videolu paylaşımda bulunan Selçuk Bayraktar, "Tam isabet." notunu düştü.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.12.2022, 00:32
Selçuk Bayraktar: Tam isabet

Baykar tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde sürdürülen 'Bayraktar Akıncı Projesi' çerçevesinde Baykar tarafından özgün ve milli olarak geliştirilen Bayraktar Akıncı TİHA'ya yerli ve milli olarak üretilen yeni sistem ve mühimmatların entegrasyonu başarılı bir şekilde sürüyor.

Bu çerçevede, TÜBİTAK SAGE'nin (Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü) geliştirdiği 'Gökçe Yeni Nesil Güdüm Kiti' ile yapılan test atışı başarılı bir şekilde tamamlandı.



İlk defa test edildi

Bayraktar Akıncı TİHA, Tekirdağ'a bağlı Çorlu ilçesindeki Bayraktar Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nden atış testi yapmak üzere havalandı. Bayraktar Akıncı, gövdesinin altında taşıdığı 'Gökçe Yeni Nesil Güdüm Kiti'ne sahip 455 kilogramlık MK-83 ile gerçekleştirdiği atışta hedefi yüksek hassasiyetle vurmayı başardı.

Bayraktar Akıncı'nın altı kilometre irtifadan lazerle işaretlediği hedefe angaje olan 'Gökçe Yeni Nesil Güdüm Kiti', bir İHA'da (insansız hava aracı) ilk defa test edildi. Başarılı bir şekilde tamamlanan atış testini ise Bayraktar TB2 İHA da kayda aldı.

Yorumlar (0)