Selçuk Bayraktar duyurdu: TB3 ilk uçuşu için gün sayıyor

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, şirketin geliştirdiği yeni nesil insansız hava aracı Bayraktar TB3 SİHA'nın ilk uçuşunun yakın bir zamanda gerçekleşeceğini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.03.2023, 10:22 27.03.2023, 18:00
Selçuk Bayraktar duyurdu: TB3 ilk uçuşu için gün sayıyor

Şirketin teknoloji ve savunma alanındaki yenilikçi çalışmalarıyla bilinen Baykar'ın, TB3 SİHA'nın üretimine geçmesiyle birlikte, Türkiye'nin savunma sanayisindeki yerlilik oranını arttırmaya yönelik önemli bir adım daha atmış olması bekleniyor. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Bayraktar, TB3'ün fotoğraflarını da paylaşarak, geliştirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

“Gün sayıyor”

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TB3'ün üzerinde çalışıldığına işaret ederek fotoğrafları sosyal medya hesabı üzerinden yayınladı. Kanatlarını katlama gibi birçok özelliği içerisinde bulunduracak olan TB3'ün test uçuşuna kısa bir süre kaldığını ifade eden gün Bayraktar paylaşımında şu ifadelerde bulundu: "Bugün sizlerle paylaşmış olduğumuz fotoğraflarda imalat hattında görünen, kanatlarını katlayabilme özelliğini bulunduran türleri arasında ilk örneği "balığın" ramazan ayı öncesinde çekilmiş görselleri…

Bayraktar TB3, #KIZILELMA'nın ardından ilk uçuşu için gün sayıyor. Hayırlı Sahurlar..."

Yorumlar (0)