Seçimlerden bir gün önce göktaşı çarpabilir!

​​​​​​​Neil deGrasse Tyson isimli astrofizikçi, 3 Kasım günü Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerinden bir gün önce Dünya'ya göktaşı çarpabileceği konusunda uyardı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.10.2020, 13:12
Seçimlerden bir gün önce göktaşı çarpabilir!

Neil deGrasse Tyson isimli astrofizikçinin "göktaşı uyarısı" ortalığı karıştırdı. Tyson, 3 Kasım günü Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerinden bir gün önce Dünya'ya göktaşı çarpabileceğini ifade etti. 

"2018VP1" adı verilen göktaşının saatte 46.000 kilometrelik bir hız ile Dünya'ya doğru yaklaştığı belirtildi. Fakat Tyson, söz konusu göktaşının buzdolabı çapında olduğunu ve Dünya'ya kritik bir zarar verecek kadar büyük olmadığını aktardı. 

"Yüzde 1'den az"

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), önceden bu göktaşının Dünya'ya doğru ilerlediğini belirtmiş, fakat çarpışma olasılığının yüzde 1'den az olduğunu söylemişti. 

Dünya göktaşı çarpmasına hazır mı?

Peki, Dünya muhtemel bir göktaşı çarpmasına hazır mı? Bu soruya yanıt Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nden (NASA) gelmişti. Söz konusu yanıtta, Dünya'ya göktaşı çarpması durumunda insanlığı büyük bir tehlikenin beklediği ifade edilmişti. 

American Geophysical Union'ın etkinliğinde açıklamada bulunan Dr. Joseph Nuth, beklenmedik bir göktaşına müdahalede bulunulabilecek bir zamanın mevcut olmayabileceğine dikkat çekmişti. 

"İzlenecek adımlar hala belirsiz"

Dr. Joseph Nuth, göktaşının Dünya'ya çarpması halinde izlenecek adımların hala belirsiz olduğunu kaydederek, böyle bir olayın her an meydana gelebileceği konusunda uyarmıştı. 

"Uzaya araç gönderilebilir"

Söz konusu tehlikeyi yok etmek için öneride bulunan Dr. Joseph Nuth, Dünya'ya çarpması olası göktaşlarını incelemek için uzaya bir araç yollanması gerektiğini söylemişti. 

"Göktaşlarını engelleyebilecek kapasitede"

Dr. Joseph Nuth, gereken ödeneğin tahsis edilmesi halinde uzay aracının bir sene içerisinde incelemelere başlayabileceğini belirterek, bu aracın Dünya'ya çarpma ihtimali olan göktaşlarını engelleyebilecek kapasiteye sahip olabileceğini ifade etmişti. 

Yorumlar (0)