Savunma sanayisinde heyecanlandıran gelişme! Malezya’ya ihraç ediliyor

Her geçen sene teknolojik altyapısını ve ürünlerini biraz daha geliştiren Türk savunma sanayisi bünyesinden heyecan uyandıran yeni bir ürün daha ihraç ediliyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.04.2022, 13:51
Savunma sanayisinde heyecanlandıran gelişme! Malezya’ya ihraç ediliyor

Malezya Silahlı Kuvvetleri’nin taleplerini karşılamak üzere harekete geçen Widad Business Group (WBG) HAVELSAN ile anlaşmaya vardı. İş birliğine dâhil olacak olan WBG, bu çerçevede Malezya Silahlı Kuvvetleri’ne yeni bir ivme kazandırmak ve eğitime harcanan ödenekleri büyük oranda azaltmayı amaçlıyor.

İmzalar atıldı

Kısa süre önce Asya Savunma Hizmetleri Fuarı’nda (DSA 2022) imzaları atılan iş birliği anlaşması ile hem Malezya hem de Türkiye’nin önemli kazanımlar elde etmesi hedefleniyor. 

Malezya’ya 6 tane satılacak

Mutabakata varılan ve imzaları atılan anlaşma kapsamında WBG şirketine, Türk personeli ve özel kuvvetlerince kullanılan, bunun yanı sıra özellikle paraşütçü eğitimleri için ayrılan ödenekleri de ciddi seviyede azaltan Hezarfen Paraşüt Simülatörü’nden 6 tanesinin satışı gerçekleştirilecek.  

Diğer teşkilatlarda da kullanılabiliyor

Bu önemli satışın ardından HAVELSAN da bu özel simülatörün ilk ihracatını yapmış olacak. Birçok özel fonksiyonu içinde barındıran Hezarfen Paraşüt Simülatörü, itfaiye ve polis gibi diğer teşkilatların da hedefleri için değerlendirilebiliyor. 

HAVELSAN’a övgü ve teşekkür

İmzalanan anlaşma ile ilgili açıklamalarda bulunan WBG Group Yönetim Kurulu Başkanı Tan Sri Muhammad Ikmal, HEVALSAN ile böylesine önemli bir alanda iş birliği içine girmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdi. HAVELSAN’ı branşında en uzman firmalar arasında gösteren Ikmal, Malezya’ya önemli bir kazanım sağladıklarının altını çizdi. 

“Ciddi kazanımlar elde edeceğimizi düşünüyoruz”

Malezya Silahlı Kuvvetleri bünyesinde masrafları ciddi oranda düşürecek bir adım attıklarını belirten Ikmal, “Bu ortalık ile çok ciddi kazanımlar elde edeceğimizi düşünüyoruz. Bu ortaklığın henüz ilk aşaması. Burada bizim değerlendirmek istediğimiz ve bize önemli derecede katkı sağlayabileceğini düşündüğümüz birkaç üst düzey teknolojik ürün daha bulunuyor” ifadelerini kullanarak yeni anlaşmalara yeşil ışık yaktı. 

“Malezya bizim için çok değerli bir merkez”

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar ise yaptığı açıklamada WBG ile sağlanan mutabakattan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Malezya kendi bölgesinin önemli bir ülkesi olarak ön plana çıkıyor. Aynı zamanda bizim için de çok değerli bir merkez. Güvenilir bir iş birliği sağlamaktan dolayı çok memnunuz. Umarız iş birliğimiz daha uzun dönemlere yayılır” dedi. 

Atlayışın her aşamasını ele alıyor

Üst düzey teknolojik özelliklere sahip olan Hezarfen Paraşüt Simülatörü, atlayışın her aşamasında gerçekleştirilen süreçlerin ve bu husustaki eğitimlerin tüm aşamalarının detaylı bir şekilde tecrübe edilmesine olanak sağlıyor. 

Sanal gerçeklik deneyimi

Kullanıcısına sanal gerçeklik deneyimi sunan simülatör, bu alanda ilk kez Türk savunma sanayisine katılan bir ürün olarak ön plana çıkıyor. 

Yüksek çözünürlükte veri tabanı

Simülatörün bünyesinde bulunan sistem, zorlu rüzgâr değişkenliklerinden acil durumlara kadar geniş bir yelpazede ve gerçek zamanlı olarak atlayış deneyiminin test edilmesine imkân sağlıyor. Yüksek çözünürlüğe sahip olarak oluşturulan veri tabanı ile kullanıcısının eğitime ciddi katkı sunarak göreve hazırlıklarında yardımcı oluyor. 

Yorumlar (0)