Sanal robotlar iş dünyasında göreve başlıyor

Çalışanların gün içerisindeki tekrara dayalı işlerini öğrenebilen ve otomatik olarak bu görevlerin yükünü çalışanlardan almaya hazırlanan sanal robotlar iş başı yapmaya hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.10.2019, 15:30
Sanal robotlar iş dünyasında göreve başlıyor

Otomasyon firmalarının yeni nesil firmalarından olan Robusta, yapılanma konusunda yeniliğe gidiyor. Şirket Robusta RPA isimli bir ürünü ile satın almadan müşteri ilişkilerine, insan kaynaklarından finansa ve tüm iş akışına kadar yazılım robotları ile hızlı bir otomasyona geçilecek projelerle karşımıza çıkıyor. Sanal robotlar göreve başlıyor diyebiliriz.

Sanal robotlar Robusta RPA ile iş başında

Robusta RPA, yapay zeka desteğiyle manuel süreçleri otomatik hale getiriyor. Gelişmiş sanal robotlar standart iş sürelerini de otomatik hale getiriyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Robusta Genel Müdürü Murat Dayanıklı, “Ofis çalışanlarının gün içerisinde zaman ayırdıkları pek çok rutin, tekrar eden ve öngörülebilir görevleri bulunuyor. Bu görevler şirketlerin iş yükünü artırmanın yanı sıra çalışanların daha katma değerli işlere odaklanmalarını zorlaştırıyor. Çalışan davranışını taklit edebilen otomasyon teknolojileri yardımıyla işleri hızlandıran, iş süreçlerinin kalitesini ve tutarlılığını artıran, işlerin ölçeklenebilmesini destekleyen ve maliyet avantajı sağlayan çözümümüz RPA şirketlere verimlilik kazandırıyor. Tekrarlı işleri çalışanların üzerinden alan sanal robotlar ile firmalar artık işlerinin ana fonksiyonlarına odaklanabiliyor.” dedi.

Bununla birlikte şirketin ürün geliştirmesinden sorumlu Mustafa Orakçı da yapay zekanın artık iş dünyasının da aktif bir parçası haline geldiğini ifade ederek, yeni ürünlerle şirketlerin verimliliklerinin 5 kata kadar yükseleceğini ifade etti.

Yorumlar (0)