Samsung’tan OLED ekranlı iki yeni dizüstü bilgisayar!

Samsung iki yeni dizüstü bilgisayarı Galaxy Book Ion ve Book Flex’i geliştirici konferansında tanıttı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.10.2019, 15:30
Samsung’tan OLED ekranlı iki yeni dizüstü bilgisayar!

Samsung tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen Geliştirici Konferansı’nda hem katlanabilir yeni telefon tasarımıyla ilgili videolar paylaşıldı hem de iki yeni dizüstü model bilgisayarın tanıtımı yapıldı. Yeni bilgisayarlar Galaxy Book Flex ve Book Ion modelleri özellikleriyle dikkat çekiyor.

İki bilgisayarın da 2 farklı ekran seçenekleri bulunuyor. Bunlar 13 ve 15 inç. OLED teknolojisinin kullanıldığı bu ekranlarda OLED teknolojisi kullanılıyor. Firma tarafından bu bilgisayarların ekranlarıyla bir ilk olduğunu söylüyor.

OLED panel üretimi AU Optronics tarafından uzun bir zamandır üretiliyor ve Acer’in Predator gibi serilerinde bu ekranlarda karşılaşabiliyoruz. Ancak firma teknolojinin yeni olduğunu ifade ediyor.

Dönelim bilgisayarların teknik diğer özeliklerine. İki cihazda da 600 nit’lik yüksek bir parlaklık değeri bulunurken Wireless PowerShare teknolojisi kullanılıyor. Bu teknoloji bilgisayarları kablosuz şarj etmeye yarıyor.

Cihaz Intel’in 10. nesil Ice Lake işlemcilerini kullanıyor ve 16 GB’a kadar DDR4 RAM ve 1 TB’a kadar PC’yle NVM’e SSD kullanıyor. Cihaza parmak izi okuyucular güvenlik konusunda ekstra destek olurken, 13 inç boyutundaki modeli 1.15 kg ağırlığına sahip.

S-Pen desteği bulunan dokunmatik ekranın dönebiliyor olması da bir kullanım kolaylığı sağlıyor. 69.7 WH’lık bir batarya kullanan bilgisayarlar, Thunderbolt 3’ten 2 ve microSD kart yuvasından bir girişe sahip.

Galaxy Book Ion hangi özellikleri taşıyor?

Ion serisini değerlendirdiğimizde Flex serisiyle aynı özellikleri taşıdığını görüyoruz. 13 ve 15 olmak üzere iki farklı ekran seçeneği bulunan bilgisayarda harici bir GPU desteğiyle birlikte ağırlık 1.26 KG’a çıkarken, 13 inçlik modeli ise 30 gram daha hafif gözüküyor.

Dizüstü bilgisayar Intel’in 10. Nesil Comet Lake işlemcilerinden güç alırken, 16 GB’a kadar DDR 4 Ram ve 1 TB’a kadar PcIe NVMe SSD depolaması bulunuyor.

Bununla birlikte cihazın 15 inçlik modeli, Book Flex’le benzeyecek şekilde tercihe göre 2 GB GDDR5’lik belleği bulunan Nvidia GeForce MX250’lik bir ekran kartı ile satın alınabiliyor.

Flex modelinin dışında bir de HDMI portunun bulunduğu Ion modelinin batarya konusundaki büyüklüğü değişmiyor. Firma tarafından ürünün fiyatına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı ama satışların Aralık’ta başlayacağı ifade ediliyor.

Yorumlar (1)
Zeliha 4 yıl önce
Güzelde çok pahalı