Samsung’tan ilginç çentik tasarım patenti

Samsung’un çerçeve dışında bir çentik tasarımının patentini aldığı iddia edildi. Söz konusu patent ekranın içinde değil dışında bulunan bir ters çentiği tanımlıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.10.2019, 16:30 16.10.2019, 22:15
Samsung’tan ilginç çentik tasarım patenti

Samsung geleceğe yönelik patentler almayı sürdürüyor. Firmanın son patenti ise “ters çentikli” bir telefon.

Samsung oldukça yoğun bir yıl geçiriyor. 2019 Galaxy A ve M modellerini sürekli büyüten firma Galaxy Note, Fold, ve S amiral gemilerinde de ciddi adımlar atıyor. Bununla birlikte firmanın geleceği için de çalışmalarını sürdürüyor. Samsung’un son aldığı patent şirketin geleceğini düşünerek attığı adımlardan biri olarak görülebilir. Samsung’un yeni aldığı patent “ters çentikli bir akıllı telefonu” akıllara getiriyor. Bu sayede telefonun çerçeve içerisine dahil bir çentik olmaksızın üstünde yer alması, kesintisiz bir ekran kullanımı sunuyor.

Ancak tasarımsal olarak değil, kötü görünen özelliğini değerlendirdiğimizde üretim kolaylığından ziyade geniş yapısıyla ahizenin kenarında bulunan çift kamera ve bir sensöre ev sahipliği yapabilecek boyutta olması. Hatta buraya bir Face ID’ye güç kaynağı olabilecek üç boyutlu yüz tanıma teknolojisinin bile getirilebileceği ifade ediliyor. Firmanın bu altyapıyı attığı hiçbir opsiyonu şu an için gözükmüyor.

Samsung’un patenti gerçeğe dönüşebilir

Samsung’un 2020 senesinin başında çıkacak Galaxy S11 modellerinde ön kameranın da ekrana entegre bir şekilde kullanılacağı tahmin ediliyor. Fakat 2020 Galaxy M veya A serisinde de bu tasarımın kullanılması açısından görünen hiçbir teknik aksaklık bulunmuyor.

Yorumlar (0)