Samsung'dan ‘her parmak izinin' açtığı amiral gemileriyle ilgili açıklama

Ultrasonik parmak izi sensörlerinin, telefon ekran filmlerinden bazılarının takılmasıyla jel yardımıyla çalışmadığı ve Samsung’un amiral gemileri S10 Ve Note 10 serilerinin her parmak iziyle açıldığı tartışmalarına Samsung’tan resmi bir açıklama geldi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.10.2019, 18:00 19.10.2019, 02:08
Samsung'dan ‘her parmak izinin' açtığı amiral gemileriyle ilgili açıklama

Samsung tarafından geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Galaxy S10 ve S10 Plus modellerine ilişkin yeni güvenlik sorunları ortaya çıktığı iddia edilmişti. Samsung’tan her parmak izini kabul ettiği iddia edilen amiral gemileri için açıklama geldi.

Geçtiğimiz günlerde jel temelli bazı ekran filmlerinin, S10 ve Note 10 ailesinin ultrasonik parmak izi okuyucularının işlevini bozarak her parmak izini kabul ettiğine dair söylentiler dolaşıyordu.

Bu iddialar hakkında Samsung’tan açıklama geldi. Firma sorunun var olduğunu kabul etti ve bu sorundan Galaxy Note10/10 Plus ve Galaxy S10/S10 Plus/S10 5G modellerinin durumdan etkilendiğini iletti. Sorunun çözülmesi için önümüzdeki haftalarda yazılım güncellemesi gerektiğini ifade eden teknoloji şirketi, benzer sorunların yaşanmaması için orijinal ekran filmlerinin kullanılmasını önerdi.

Yaşanan bu önemli güvenlik sorunları şu soruyu da beraberinde getirdi. “Ultrasonik parmak izi sensörleri ne kadar gerekli?” Zira kullanıcı deneyimlerini göz önüne aldığımızda hâlâ kullanıcı memnuniyeti açısından değerlendirdiğimizde standart parmak izi sensörlerinin daha çok sevildiğini söylememiz yanlış olmaz. Ekrana entegre parmak izi sensörlerinin de daha çok yolu var gibi görünüyor.

Yorumlar (0)