Samsung yeni katlanabilir telefon için kolları sıvadı

Samsung’un katlanabilir ilk telefonu Galaxy Fold’un ardından Galaxy Gold 2 için beklenen haber geldi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.10.2019, 15:00
Samsung yeni katlanabilir telefon için kolları sıvadı

Dünyaca ünlü mobil dev Samsung, diğer markalarla rekabette katlanabilir telefonlarını piyasaya sunmaya başlamıştı. Galaxy Fold’un ardından şimdi firma Galaxy Fold 2 için hazırlıklara başladı.

Samsung Galaxy Developer Conference 2019’da yeni katlanabilir telefon tasarımı hakkında paylaşımda bulunan firmanın paylaştığı görsellerde katlanma şeklinin kapaklı olacağına dair detaylar yer alıyor. Ekran kısmı daha esnek olan cihazlar için One UI 2 yazılımını ilerleten Samsung’un beklenen yeni Fold 2’sinde bazı değişiklikler söz konusu.

Galaxy Fold’a ilişkin birtakım sorunlardan ders çıkaran Samsung şimdi ise S10’un genel tasarım hatlarını kullanmış gibi görülüyor. Zira açıldığı zaman S10’a benzeyen bu telefon katlandığı zaman geleneksel kapaklı telefonları andırıyor.

Yatay bir katlanma şeklinden dikey bir şekle geçiş yapan firma, kullanıcıların ‘cebini’ düşündüğünü söylesek yeridir. Kullanıcıların bazılarının söylemleri 6 inçlik bir ekrana sahip katlanabilir telefon beklediği yönünde.

Bunun dışında One UI 2 ile bir hayli meşgul durumda olan Samsung’un geliştirmiş olduğu yazılımın telefonlarındaki performansını nasıl etkileyeceği de merak konusu. Henüz daha yolun çok başında olan katlanabilir telefonlarının tasarımları sürekli değişebilir, bunu da dikkate almak gerekiyor.

Yeni katlanabilir telefon tasarımına dair yayınlamış olduğu videoda “Galaxy Fold 2” ibaresini firma kullanmasa da bu isim henüz onaylanmadı. 2020’nin Nisan ayında piyasaya çıkması beklenen Galaxy Fold 2’nin videoda gösterilen telefonla aynı olması olası gözüküyor.

Samsung’un video ile birlikte yeni bir katlanabilir telefon tasarımını başlattığını da doğrulamış oldu fakat isim konusunda henüz bir netlik bulunmuyor. Ekran boyutunun 6.7 inç düzeyinde olması beklenirken teknik detaylar ise çok fazla bilinmiyor.

İşte Samsung’un yeni katlanabilir telefon konseptine dair ilk video

 

Yorumlar (0)