Samsung katlanabilir telefon konusunda kararlı!

Samsung Galaxy Fold’un üretim ve sonraki süreçlerine dair problemlerin aksine gelecek yıla satış hedeflerini gerçekleştirebilmek için umutla bakıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.11.2019, 12:30
Samsung katlanabilir telefon konusunda kararlı!

Samsung ilk katlanabilir telefonu olan Fold modelinin üretim süreci ve sonrasında birçok zorlukla mücadele etmişti. Fakat yaptığı değişiklikler ve kararlı adımlarıyla dikkat çekiyor. Firmanın yöneticisi Dj Koh, gelecek sene katlanabilir telefon satışlarında önemli bir gelişme kaydedeceklerinin altını çizdi.

Koh, gelecek seneden itibaren 5-6 milyon adet katlanabilir telefon satmayı hedeflediklerini duyurmuştu. Anlaşılan o ki bu duyuruyu yapmasının ardından geçen sürede hedefler azalmamış aksine katlanarak devam etmiş.

Geçtiğimiz aylarda internette dolaşan kimi sızıntılarda Samsung tarafından Çin’e özel olarak W20 5G telefonunun satışa çıkarılacağı iddia ediliyordu. Şimdi ise bu ay içerisinde açıklanması beklenen modelin, sadece Çinlilere planlanması iddiası daha da güçleniyor. Samsung’un yeni teknoloji hamlelerini test etmek için böyle bir adıma başvurduğu tahmin ediliyor.

Galaxy Fold’un başı sorunlardan kurtulmamıştı

Şirketin ilk katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Fold, üretim süreci içerisinde pek çok problemle karşılaşılmıştı. Hatta firma Galaxy Fold’un dayanıklılığını arttırmak amacıyla 6 aylık bir gecikmenin ardından ürününü piyasaya çıkarabilmişti.

Sadece Samsung bazında değil, genel olarak birtakım problemlerin katlanabilir telefon cephesinde bulunduğunu söylemek yanlış olmaz. Çünkü katlanabilir telefonlar birbiriyle yarışan diğer akıllı telefonlar gibi ultra düzeyde ince ve esnek değiller.

Ufak bir hatırlatma daha. Motorola da 13 Kasım tarihinde Los Angeles etkinliğinde ilk katlanabilir akıllı telefonu RAZR 2019’u kullanıcılara tanıtacak.

Yorumlar (0)