Samsung, Apple'ın logosunu kopyaladı!

Samsung, güvenli erişim sağlama ve kimlik doğrulama sistemi "Samsung Pass"in son halini Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2020 etkinliklerinde tanıttı. Tanıtım kapsamında en çok hayret uyandıran ise Samsung'un Apple'a ait Touch ID ve Face ID logolarını kullanmış olmasıydı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.01.2020, 14:42 13.01.2020, 09:54
Samsung, Apple'ın logosunu kopyaladı!

Apple, Samsung'u geçmişte telif hakkıyla korunan teknolojilerini çalmakla suçlamış, bu durum iki şirket arasında ABD, Avrupa ve Güney Kore'de uzun süreli ve pahalı davalara yol açmıştı. Apple ve Samsung arasındaki ilişkiler o zamandan beri iyi seyrederken, Salı günü Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2020'deki basın toplantısında tuhaf bir gelişme, gözleri bir kez daha iki şirkete çevirdi.

CES 2020'de, Samsung'un Tüketici Elektroniği Başkanı H.S. Kim tarafından yapılan bir sunum sırasında, arka plan ekranında görüntülenen slaytlarda Apple'ın Face ID ve Touch ID logosunun doğrudan bir kopyası kameralara yansıdı. Aşağıdaki karşılaştırmada görüldüğü gibi, Samsung'un logosu Apple'ın Face ID ve Touch ID teknolojisiyle "neredeyse" aynı logoyu kullanıyor.

Olaydan sonra, endüstrideki pek çok kişinin yanı sıra sosyal medyadaki birçok Apple hayranı ve kullanıcısı da bu olayın, küçük-büyük birçok şirketin Apple'dan yıllardır nasıl çaldıklarına dair bir başka örnek olduğunu iddia etti. Bununla birlikte, Samsung'un pazarlama materyallerinde kullanması beklenen kendi "yüz tanıma" ve "parmak okuma" simgesi var, bu yüzden tanıtımdaki karışıklık, hırsızlıktan çok basit bir dikkatsizlik gibi görünüyor.

Her iki durum da, Samsung büyüklüğündeki ve şöhreti olan bir şirket için hayretlere düşürüyor. Samsung ya da Apple'dan henüz bir açıklama yapılmış değil.

Yorumlar (0)