Sabah saatlerinde erişilememişti… Google’dan özür mesajı

Dünyanın en çok tercih edilen arama motoru olan Google, sabah saatlerinde teknik bir sorun sebebiyle hizmet veremedi. Kısa sürede sorunu gideren şirket, ardından bir özür mesajı yayımladı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.08.2022, 17:30 10.08.2022, 13:33
Sabah saatlerinde erişilememişti… Google’dan özür mesajı

Dünyaca ünlü arama motoru Google’a erişim, TSİ 4.30 sıralarında kesildi. Kısa süreli kesinti sebebiyle birçok kullanıcı arama motorlarına giriş yapamadı. Konuyla ilgili bir bilgilendirme mesajı paylaşan Google, sorunun yazılım güncellemesi sebebiyle meydana geldiğini ve kısa süre içerisinde çözüldüğünü belirtti. 

“Sizlere sunduğumuz hizmetlerde aksaklık yaşattığımız için özür dileriz”

Arama motorunun yanı sıra Gmail, Google haritalar ve Google görsellere de erişimin kesintiye uğradığı sürece ilişkin bir de özür mesajı paylaşan şirket, “Yaşanan erişim sorununun bir daha tekrarlamaması için elimizden geleni yapacağız. Sizlere sunduğumuz hizmetlerde aksaklık yaşattığımız için özür dileriz” ifadelerine yer verdi. 

ABD ve Japonya’da binlerce insan olumsuz etkilendi

Konuyla ilgili bir araştırma yayımlayan Downdetector, erişimin kesildiği anlarda ABD’de 30 bini aşkın insanın ‘Sorun bildir’ butonuna bastığını belirledi. Japonya’da ise 6 binden fazla kişinin şirkete bu sorunu rapor ettiği tespit edildi. Erişim sorunundan en çok etkilenen diğer ülkeler ise Avustralya ve Kanada oldu. 

Yorumlar (0)