Rusya, film çekimi için uzaya oyuncu ve yönetmen gönderiyor

Roscosmos (Rusya Federal Uzay Ajansı), bir film çekimi için Uluslararası Uzay İstasyonu’na oyuncu ve yönetmen gönderileceğini duyurdu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.05.2021, 17:18 18.05.2021, 14:16
Rusya, film çekimi için uzaya oyuncu ve yönetmen gönderiyor

Uzaya yönelik son dönemde ilginin artmasıyla beraber film sektörü ile SpaceX ve NASA ve gibi şirketleri harekete geçirdi.

Daha önce Tom Cruise ile anlaşılmıştı

Uzayda çekilecek ilk film için ünlü oyuncu Tom Cruise, geçen yıl Elon Musk'ın şirketi SpaceX ile bir anlaşma sağlamıştı.

Hiçbir aksilik yaşanmazsa Tom Cruise, Ekim 2021 tarihinde Crew Dragon kapsülü ile birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek.

Rusya’da sektöre atıldı

Yıllardır ABD ve Rusya arasında devam eden uzay yarışı farklı bir boyuta evrildi ve yeni bir tür uzay mücadelesi başlayacak gibi görünüyor. İki devlet, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çekilecek filmler konusunda da artık rekabet edecek.

ABD'nin Tom Cruise hamlesine karşı Rus uzay ajansı Roscosmos ile birlikte ülkenin en önemli televizyon kanalı Channel One, harekete geçti.

Oyuncu ve yönetmen uzaya gönderilecek

Roscosmos’un yaptığı açıklamada, Rus aktris Yulia Peresild ve yönetmen Klim Shipenko’nun Ekim 2021 tarihinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na uzun metrajlı bir film çekimi için gönderileceğini bildirdi.

Ajanstan yapılan açıklamada yedek ekip olarak ise, Alyona Mordovina ve Alexey Dudin’in seçildiği duyuruldu.

Çekimler 5 Ekim’de

Film ekibinin, uzay istasyonunda çekilecek film için 1 Haziran’dan itibaren özel eğitime tabi tutulacağı açıklanırken, söz konusu eğitimde yeni metodlara da yer verileceği ve uzaya yollanacak olan ekibin ekim ayına kadar hazırlanacağı açıklandı. 

Ayrıca film ekibinin, Soyuz MS-19 uzay aracıyla 5 Ekim’de Güney Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü'nden gönderilmesi hedefleniyor.

Filmin konusu belli oldu

Öte yandan uzayda çekilecek filmin konusunun ise; Uluslararası Uzay İstasyonu'na giden ve sağlık durumu Dünya’ya geri dönmesine engel olan hasta bir kozmonotu ameliyat etmek ve tedavi etmek zorunda kalacak genç bir kadın doktorun etrafında işleneceği iddia edildi.

Roscosmos’a göre söz konusu bu film, uzay ve roket endüstrisi firmalarına yönelik belgeseller çekmeyi de hedefleyen büyük bir bilimsel ve eğitimsel projenin bir parçası olacak.

Yorumlar (0)