Ruslar duyurdu: Aşı tamam!

Rusya'da bulunan Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü yeni aşı geliştirdi. Geliştirilen koronavirüs aşısının klinik testleri, Seçenov İlk Devlet Tıp Üniversitesi'ndeki gönüllüler üzerinde başarıyla tamamlandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.07.2020, 09:06
Ruslar duyurdu: Aşı tamam!

Üniversitenin dünyanın ilk koronavirüs aşısı için gönüllü olan kişiler üzerinde gerçekleştirilen klinik testlerinin başarılı sonuç verdiğini bildiren Seçenov İlk Devlet Tıp Üniversitesi Dönüşümsel Tıp ve Biyoteknoloji Enstitüsü Direktörü Vadim Tarasov, ilk gönüllü grubunun çarşamba günü, ikinci grubun da 20 Temmuz’da taburcu edileceğini kaydetti.

Aşının güvenirliği testlerle doğrulandı

Tıbbi Parazitoloji, Tropik ve Vektörle Bulaşan Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Aleksandr Lukaşev ise, klinik testlerin bu aşamasında Covid-19 aşısının insanlar üzerinde güvenli olup olmadığını öğrenmeyi hedeflediklerini belirterek, nihayetinde bu neticeyi de başarıyla elde ettiklerini ifade etti.

“Aşının güvenli olduğu teyit edildi” diyen Tıbbi Parazitoloji, Tropik ve Vektörle Bulaşan Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Aleksandr Lukaşev, iki gruba ayrılan gönüllülerin ilk kısmına tek doz, diğer kısmına iki doz aşı yapıldığı bilgisini verdi.

Tıbbi Parazitoloji, Tropik ve Vektörle Bulaşan Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Aleksandr Lukaşev’e göre, aşı yapıldıktan sonra ilk birkaç günde, gönüllüler üzerinde ateş yükselmesi dışında hiçbir olumsuz etki görülmedi.

Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü’nün geliştirdiği yeni tip koronavirüs aşısının klinik testlerine 18 Haziran'da başlandığı duyurulmuştu.

Sıvı durumdaki koronavirüs aşısının klinik testleri, Moskova'daki Burdenko askerî hastanesinde yapılırken, toz durumundaki koronavirüs aşısı ise Seçenov Üniversitesi'nde test edilmişti.

Yorumlar (0)