Rus kozmonotların Ukrayna bayrağı renkli tulumları gündem olmuştu: Açıklama geldi

Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilen Rus üç kozmonot, sarı ve mavi renkteki uçuş tulumu giyilmesinin Ukrayna ile bir ilgisinin olmadığını söyledi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.03.2022, 14:44 20.03.2022, 14:48
Rus kozmonotların Ukrayna bayrağı renkli tulumları gündem olmuştu: Açıklama geldi

Kozmonotlardan Oleg Artemyev, kıyafet tercihlerine dair yapmış olduğu paylaşımda, “Üniformamızda bir sembol veya gizli bir işaret aramaya lüzum yok.” şeklinde konuştu.

Ukrayna ile bir bağlantısı yok

Artemyev, tulumun Ukrayna bayrağını hatırlatan renklerinin basit renkler olduğunu ve Ukrayna ile bir bağlantısının olmadığını kaydetti.

"Uzayda'da olsak başkanımızla beraberiz"

Mürettebatın tulum renklerini uzaya gönderilmeden 6 ay öncesinde seçtiğini ve tulumların kişiye özel bir şekilde dikildiğini söyleyen Artemyev, “Uzayda da olsak halkımız ve başkanımızla beraberiz.” şeklinde konuştu.

Roscosmos kozmonotlar, Sergey Korsakov, Denis Matveyev ve Oleg Artemyev, 18 Mart tarihinde Kazakistan’da bulunan Baykonur Uzay Üssü’nden bir Soyuz MS-21 ile uzaya çıkmıştı.

Uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’na yaklaştığı görüntülerde kozmonotların üzerlerinde mavi bir uçuş tulumunun görüldüğü fakat aracın Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenmesi sonrasında Ukrayna bayrağını hatırlatan mavi ve sarı renkteki tulum giydikleri görülmüştü.

Yorumlar (0)