RTÜK'ten beklenen Netflix açıklaması!

İnternet üzerinden yayın yapan platformlarla getirilen RTÜK'ten lisans alma zorunluluğu için son tarih geride kaldı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, aralarında Netflix, puhutv ve BluTV'nin de bulunduğu 600'den fazla kuruluşun lisans ve izin başvurusunda bulunduğunu duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.09.2019, 14:10 03.09.2019, 14:12
RTÜK'ten beklenen Netflix açıklaması!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, aralarında puhutv, BluTV, Netflix, Turkcell, Digiturk, Tivibu ve Vodafone'un da bulunduğu 600'den fazla kuruluşun lisans ve izin başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Şahin, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların internet ortamından sunumuna ilişkin NETFLIX, BLU TV, PUHU TV, TURKCELL, VODAFONE, DIGITURK, TİVİBU gibi sektörde etkili yayıncıların da aralarında bulunduğu 600’ün üzerinde kuruluştan lisans ve izin başvurusu aldık. Hayırlı olsun."

Netflix ne zaman Türkiye'de hizmet vermeye başladı?

2015 yılında hizmet verdiği 60'a yakın ülkede 70 milyon eve giren Netflix, 2016 yılında büyük bir hamle yapmış ve hizmet verdiği ülke sayısını 190'a çıkarmıştı. 

2016'da yılında yeni ülkelere açılma kararı alan Netflix bu adımı sonrası Türkiye'de de hizmet vermeye başlamıştı. 

Netflix'in kaç tane Türk dizisi var? 

2016 yılından beri Türkiye'de hizmet veren platformun ülkemizde özel ilk orijinal içeriği Hakan: Muhafız olmuştu. 

Netflix bu projenin ardından Love 101 ve Atiye isimli iki Türki dizisi için de onay verdi. İki dizinin çekimleri geçtiğimiz dönemde başladı. 

Yorumlar (0)