Richard Branson tarih yazdı

İngiliz iş adamı Sir Richard Bronson, firması Virgin Galactic'in geliştirdiği uzay aracı ile uzayın başladığı nokta olarak kabul gören yerden 100 kilometre yüksekliğe seyahat etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.07.2021, 21:00 12.07.2021, 16:52
Richard Branson tarih yazdı

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve SpaceX'in sahibi Elon Musk'tan sonra Branson uzay yolculuğu girişimi başlatan üçüncü kişi oldu.

1,5 saat sürdü

Branson'un firması Virgin Galactic'in geliştirdiği, Branson dahil 6 kişiyi taşıyan 'Unity-2' uzay aracı, sabah saatlerinde ABD'nin New Mexico eyaletinden fırlatıldı.

Virgin Galactic tarafından gerçekleştirilen açıklamada, yaklaşık olarak 100 kilometre irtifaya ulaşan aracın uzayın başladığı noktaya ulaştığı bildirildi.

Yolculuğun 1,5 saat sürdüğü kaydedilen açıklamada, uzay aracı 'Unity-2'nin Branson ve beraberindekilerle problemsiz bir şekilde yerel saatle 12.00'de New Mexico'da yeryüzüne indiği dile getirildi.

Bezos da uçacak

Unity-2'nin bu alanda rakipleri de mevcut. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un Blue Origin firması tarafından geliştirilen uzay aracı da yörünge altı olarak adlandırılan yüksekliğe çıkabiliyor. Bezos da 20 Temmuz tarihinde firmanın aracıyla uzaya çıkacak. 

Yer çekiminin etkisinden çıkmıyorlar

Yörünge altı yüksekliklerde uzay aracı yer çekimi etkisinden çıkacak kadar yüksekliğe ulaşmamış oluyor. Böylelikle bir süre sonra yere inmek durumunda kalıyor. Yörüngeye oturan araçlar ise diledikleri kadar bu konumda kalabiliyor.





Yorumlar (0)