Rekabet Kurulundan Twitter'a cezalı onay

Twitter'ın Elon Musk tarafından satın alınmasının rekabeti azaltmadığını vurgulayan Rekabet Kurulu, sosyal medya platformuna cezalı onay verdi. İşlemin Rekabet Kurulunun izni alınmadan gerçekleştirildiği, bu nedenle şirketin 2022'de Türkiye'de elde ettiği gelirin binde 1'i oranında para cezasının uygulanacağı kaydedildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.03.2023, 11:37 07.03.2023, 10:08 Hakan Öksüz
Rekabet Kurulundan Twitter'a cezalı onay

Sosyal medya platformu Twitter'ı 44 milyar dolar karşılığında satın alan ünlü milyarder Elon Musk, Rekabet Kurulundan cezalı onay aldı. SpaceX ve Tesla gibi şirketlerin de sahibi olan Musk'a verilen cezaya ilişkin duyuru, Rekabet Kurumunun internet sitesinden paylaşıldı.

"Satın alma işlemi, rekabeti azaltmadı"

Twitter'ın milyarder girişimci tarafından satın alınmasına yönelik resen başlatılan inceleme sonuçlandı. Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 7. maddesi kapsamında bu satın alma işleminin izne tabi olduğu kaydedildi. Bu işlemin, rekabetin önemli ölçüde azalmasına yol açmadığı belirtildi.

2022'deki gelirinin binde 1'i oranında ceza kesildi

Rekabette herhangi bir dengesizliğe sebep olmadığı vurgulanan işlemle ilgili bir başka nedenden dolayı Twitter'a ceza verildi. Söz konusu satın alma işleminin Rekabet Kurulunun izni olmadan gerçekleştiği, bu nedenle de Twitter'ın geçen yıl Türkiye'de elde ettiği gayri safi gelirinin binde 1'i oranında para cezasının uygulanmasına hükmedildi. 

Karar metnini görmek için tıklayınız

Yorumlar (0)