Rekabet Kurulu açıkladı: Google'a soruşturma açılacak

Rekabet Kurulu, dev arama motoru Google'ın bünyesinde bulunduğu şirketler topluluğu hakkında yapılan "pazardaki hakim durumunu kötüye kullandığı" iddialarına dair bulguların ciddi olduğuna hükmetti. Söz konusu şirketler grubu hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.02.2023, 11:34 Hakan Öksüz
Rekabet Kurulu açıkladı: Google'a soruşturma açılacak

Pazardaki hakimiyetini diğer şirketler üzerinde bir baskı aracı olarak kullanan Google hakkında soruşturma açılması kararı verildi. Rekabet Kurulu, söz konusu kararını internet sitesinden duyurdu.

Rekabet kurallarını çiğneyip çiğnemedikleri araştırılacak

Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti, Alphabet Inc, Google International LLC, Google LLC ile Google Ireland Limited'den meydana gelen şirketler topluluğunun, "pazardaki hakim durumunu kötüye kullandığı" yönündeki iddiaların araştırılacağı kaydedildi. Arama motoru Google'ın, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6'ncı maddesini çiğneyip çiğnemediğine ilişkin ön araştırmanın yapılacağı belirtildi.

"Bulgular yerinde ve ciddi"

Söz konusu şirketleri topluluğunun faaliyetleri hakkındaki raporları inceleyen Rekabet Kurulu, bulguların ciddi olduğuna hükmetti. Bu şirket topluluğu hakkında soruşturmanın başlatılması kararının verildiği kaydedildi. Bu soruşturma kararının, "kanunun ihlal edildiği ve cezai yaptırım uygulanacağı" anlamına gelmediği vurgulandı.

Yorumlar (0)