Quibi, Netflix'e rakip geliyor!

Hollywood'un gözde isimlerinin de dahil olduğu Quibi, mobil cihazlar üzerinden yayın yapmaya hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.01.2020, 15:42 13.01.2020, 15:46
Quibi, Netflix'e rakip geliyor!

6 Nisan 2020'de yayın yapmaya başlayacak olan Quibi, daha şimdiden milyar dolarlık yatırımlar almış durumda. Aynı zamanda platform, Hollywood'un ünlü yönetmenleri ve oyuncularıyla da içerik anlaşmaları imzaladı.

10'ar dakikalık mini şovların yayınlanacağı Quibi, mobil cihazlarda kolaylıkla kullanılabilecek. Quibi'nin hedefi, mobil cihazlarda hızla tüketilen ve geri dönerek yeni içerikler aranan bir platform olmak.

Platform için hazırlanacak yayınlardan bazıları, telefon dik konumdayken rahatça izlenebilmesi için dikey (vertical) olarak kaydedilecek. Böylece Quibi için dikey olarak kaydedilen içeriklerle, şov dünyasında bir ilk yaşanmış olacak.

Steven Spielberg, Sam Raimi ve Guillermo del Toro gibi ünlü yönetmenler Quibi ile çalışacak isimler arasında yer alıyor. Quibi'de yer alacağı kesinleşen Hollywood yıldızlarından bazıları ise, Bill Murray, Idris Elba ve Reese Witherspoon.

Quibi platformu kullanıcıların okulda, iş yerlerinde, metroda, kafelerde hızla ve kolaylıkla takip edebileceği, seyretmesi kolay 10 dakikalık içerikler sayesinde yükselmeyi hedefliyor.

Platformda yayınlanacak dizi, skeç ve şovların kısa olması hem içeriklerin paylaşılmasını sağlayacak, hem de fazla zaman ayırmadan platformu takip etmeyi kolaylaştırmış olacak. İzleyicilerin Quibi içeriklerini takip edebilmek için aylık 4.99 dolar ödemesi planlanırken, reklamsız bir deneyim isteyen kullanıcılar ise 7.99 dolar ödeyecek.

Yorumlar (0)