PTT Kargo Takip

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.09.2020, 00:36
PTT Kargo Takip

Dünyanın her yerine gönderim sağlayan PTT kargolarınızı her zaman zamanında ve güvenle ulaştırıyor. Günümüzde de en çok tercih edilen kargo firmalarından biri olan PTT'nin teknolojiyi kargo sektöründe de kullanıyor olması bu tür sorgulama işlemlerini kolaylaştırmıştır. Belirlenen kargo takip numaraları ve kargo kodları ile kargolarınızın durumunu 7/24 takip edebilirsiniz.

PTT Kargom Nerede?

Kargolarınızı sorgulamak için çeşitli alternatifler mevcut. Herhangi sistemsel bir sorunda bu alternatifleri kullanabilirsiniz. 

Kargonuz oluştuktan sonra, PTT'ye bağlı telefon numaranıza gelen kod ile https://gonderitakip.ptt.gov.tr/ sitesinden PTT kargonuzu sorgulayabilirsiniz. Kodunuz KP ile başlar ve 13 haneden oluşur. Elinizde sorgulama yapabileceğiniz bir kod yok ise, size en yakın PTT şubesine giderek kimliğiniz ile adınıza bir kargo, posta olmadığını sorgulatabilirsiniz. Üstelik birden fazla kargonuz varsa, https://gonderitakip.ptt.gov.tr/ sitesinde 5 adet kargo takibi sorgulatma şansınız bulunmakta. PTT kargo ile yollamış olduğunuz gönderi veya alıcısı olduğunuz gönderilerin ulaşım bilgilerini, yollandıkları tarihleri ve ulaşım zamanlarını öğrenmeniz için sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Ayrıca sorgulama ekranından kargonuzun yola çıkıp çıkmadığını, hangi şubede olduğunu ya da, kargonun alıcı tarafından teslim alıp alınmadığına dair bilgilerin tamamını öğrenebilirsiniz.

Alternatif olarak 444 1 788 numaralı hattı iş günlerinde ve mesai saatleri içinde arayabilirsiniz. Aradığınız bu hatta operatöre bağlandıktan sonra kargo sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 0850 222 1 788 numaralı hattan işitme ve konuşma engelliler için yapılmış cep telefonlarından görüntülü konuşma veya arama yapabilirsiniz. Bu hatları aramak, operatörle görüşmek için herhangi bir ücretlendirme yapılmamaktadır.

Ayrıca her konuda bize kolaylık sağlayan E-Devlet üzerinden de PTT kargo sorgulaması yapabilirsiniz. E-Devlete giriş yaptıktan sonra arama kısmından ya da hizmetler kısmından PTT Kargo sayfasına giriniz. Ekrandaki barkod numarası kısmına, kodunuzu girerek kargonuzun durumunu sorgulayabilirsiniz.

Yorumlar (5)
Yilmaz bulut 3 yıl önce
Mehtap özat 3 yıl önce
İyi günler kargom elime ulaşmadı
Veli Tınaz 3 yıl önce
Birsen tunç 3 yıl önce
Korgo takip numaram gelmedi
Güler uluturk 1 yıl önce
Merhaba kargom 5 gündür dağıtımda bekliyor defalarca aramama raymen sonuç alamadım bu kadar ilgisizlik olmaz insanlar zor durumda bırakılmaz hastam var şehir dışına çıkamıyorum lütfen musterilerinizle ilgilenin insanları zor durumda birakmayin